Od LUCIE do Vianoc

Podujatie Žirany

Od LUCIE do Vianoc

Okiadzanie, vymetanie na Luciu

Od Lucie do Vianoc, každá Noc má svoju MOC.

Dlho sa vo mne rodila myšlienka oživiť staré spomienky, kedy nas ešte Lucie (ktore boli mladí chalani obliekaní do bielych šiat, plachiet s namùčenou tvárou)vo svoj deň prišli vymetat vsetko zle a chorobu z našich domovov, vràtane nàs. Tehotenstvo a pár mesačné bábätko ma ale prinútilo byť trpezlivá a dovoliť tejto myšlienke rozvíjať sa a pomaly, prv virtualnym spôsobom skrz stranku a skupinu Vedomé sviatkovanie prebudiť život aj ďalších sviatkov nàšho Kola Roka.

Počas tehotenstva som pod vedenìm naozaj šikovnèho učiteľa, ktorý si ctil tradície svojich predkov a prebral po nich štafetu v ich pràci pokračovať,priučila tiež čo to o ľudovej màgii, ktorej zàzemie tvoria pràve naše Tradicie a Sviatky a Sila našich Patrònov (ako bola Sv.Lucia) nebola v žiadnom smere podceňovanà.

Tento rok som si povedala,že je tu Čas aj prakticky oživovať staré hodnoty a tak aj motivovať a vyzvať všetkých, ktorých táto myšlienka oslovì, pridať sa ku mne v mieste svojho bydliska.

13.decembra, v den Sv.Lucie sa vydam spolu so Zvončekom, Metlou, husacìm perim a Kadidlom, aby som vydymila/okiadzala a povymetala domovy vsetkych tych, ktori si ma vsimnu a pozvu dnu v mieste svojho bydliska (Žirany) a tým dymom a metlou vyhnala chorobu a nepotrebnu energiu z prìbytkov.
Rovnako prosim tych, ktorì o tùto Očistu PredVianočnù stoja, aby si prichystali bielu sviecku, ktorù pomažem olejom Sv.Lucie a zapalim Svetlo Zdravia, Stastia, Lasky a Pokoja vo Vašich domovoch v tomto obdobi ešte prevladajucej Tmy.

Čo sa hodnoty tejto očistenia týka, budem vďačná ak zhodnotì každý sám, akou hodnotou prispeje, no v ràmci zachovania rovnováhy medzi energiou Dàvania a Prijìmania uvìtam aspoň symbickù sumu.

Tešìm sa na každè otvorené Srdce a Domov -a tiež na tých, ktorých tým možno motivujem pripojiť sa- pre tento spôsob oživovania hodnotných tradicii a zvykov, hoci trochu nezvyčajným spôsobom.
Niekde,ale začat treba vždy ;)

P.s. A nezabudnite venovať tento čas pozornosť svojim snom. Môžu Vám toho veľa odokryť, keďže...

OD LUCIE DO VIANOC, KAŽDÀ NOC MÀ SVOJU MOC.

Miesto konania podujatia: Zirany, Nitra Region, Slovakia, Žirany
Dátum začiatku podujatia: 13. Decembra 2017 15:00
Dátum ukončenia podujatia: 13. Decembra 2017 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.3833N 18.1833E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Od LUCIE do Vianoc

Meno organizátora: Vedomé sviatkovanie
Fotografie
Podobné podujatia
Stavanie mája 2024
Stavanie mája 2024
Dom Matice slovenskej, Nitra
Stavanie mája
Overené podujatieStavanie mája
v Pribinovom parku vo Veči, Šaľa
Predvečer 1.mája
Overené podujatiePredvečer 1.mája
Námestie hrdinov, Šurany