Odomykanie Manínskej úžiny

Podujatie Považská Bystrica

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Športové podujatia, Turistika
Web organizátora:
www.manin.sk/plan-akcii
Ďalšie podujatia v meste Považská Bystrica
Podrobnejšie informácie: +421 908 404 591
Dva krát do roka však organizujeme hviezdicové stretnutie na symbolickom cintoríne v Manínskej úžine. V mesiaci marec sa volá Odomykanie Manínskej úžiny a v mesiaci november Zamykanie Manínskej úžiny.

Je to nenáročná, turistická akcia. Okrem prechádzky v okolí Manínskej úžiny je zameraná aj na pomoc prírode (zber odpadkov z najviac navštevovaných miest, čistenie chodníkov, studničiek). 

Stretávajú sa tu milovníci prírody, priatelia. Zhodnotí sa uplynulá turistická sezóna (čo sa podarilo a čo nie) a pohovorí sa o plánoch nastávajúcej sezóny. Akt otvorenie, resp. zatvorenia sezóny sa koná väčšinou na symbolickom cintoríne v Manínskej úžine. Väčšinou preto, lebo boli už ročníky, keď sme sa z bezpečnostných dôvodov nedostali na symbolický cintorín (zlomená lávka, prípadne veľká voda v Manínskom potoku). Je to miesto symbolického odpočinku milovníkov prírody pochádzajúcich z okolia, ktorí zahynuli v horách, v Manínskej úžine, prípadne sa zaslúžili o propagáciu našej krásnej Manínskej prírody.

PRIEBEH AKCIE.

Účastníci si môžu vybrať dve verzie účasti na akcii:

1. Individuálna turistika okolím Manínskej úžiny, Kostoleckej tiesňavy, Veľkého Manína a podobne. S tým, že sa stretneme o 13.00 h v Manínskej úžine na symbolickom cintoríne

2. Turistika so sprievodcom z našich radov. Po telefonickom dohovore (0908 404 591, 0911 236 238) Vám zabezpečíme sprievodcu pre väčšie či menšie skupiny turistov. Prevedieme Vás okolím Manínskej úžiny s tým, že si môžete vybrať, čo by ste chceli vidieť. Na výber sú napríklad tieto trasy:

Pov. Teplá – Manínec – Drieňovka (s pekným výhľadom do Kostoleckej tiesňavy) – symbolický cintorín
Pov. Teplá – Veľký Manín (s vyhliadkami, skalným oknom a Partizánskou jaskyňou) – symbolický cintorín
Pov. Teplá – Kostolecká tiesňava – symbolický cintorín

Odchod z Kultúrneho domu v Považskej Teplej najneskôr o 7.30 h, aby sme stihli slávnostné Zamykanie Manínskej úžiny o 13.00 h na symbolickom cintoríne. 

Cieľ: v novej chate klubu pri Manínskej úžine, uzávierka cieľa o 14.30 h. V cieli možnosť zakúpenia odznaku a účastníckeho listu.
Meno organizátora: KST Manín
Fotografie
Podobné podujatia