Októberfest 2017 Nitra

Podujatie Nitra

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Koncerty, Kultúra
Web podujatia:
www.oktober-fest.sk
Ďalšie podujatia v meste Nitra
Podrobnejšie informácie: info@oktober-fest.sk

Na Októberfest už nemusíte cestovať do Mníchova, Októberfest príde za vami do Nitry!

Od 13. do 15. októbra 2017 bude v Agrokomplexe v Nitre tiecť pivo potokom, rozvoniavať široká ponuka chutného jedla a celé podujatie sa bude niesť v štýle a atmosfére originálneho mníchovského Októberfestu.
Desiatky rôznych pivných špeciálov vám ponúknu remeselné a kočovné pivovary zo Slovenska a Českej republiky.
Priamo na podujatí sme pre vás pripravili zábavné a nafukovacie atrakcie. Pre najmenších nafukovacie ihrisko, pre väčších a dospelých budú k dispozícii rodeo býk, gladiátori, kladivo a veľa ďalších. Okrem iného sa budete môcť každý deň zapojiť do súťaží a vyhrať zaujímavé ceny, stačí na podujatí vyhľadať info stánok a získate ďalšie informácie.

Ďalej sme pre vás pripravili sprievodný hudobný program, pričom sa predstaví celkom 20 vystupujúcich. V piatok otvorí svojím vystúpením Októberfest nestarnúca kapela U.K.N.D.  Nitrianska kapela pôsobiaca vyše 20 rokov na scéne má na svojom konte 4 albumy a hity ako Modriny, Macík alebo Keď pôjdem do neba. Nasledovať bude spevák, ktorý naštartoval svoju spevácku kariéru v šou Slovensko hľadá superstar v r. 2004 a držiteľ Zlatej platne za počet predaných kusov za album "Mladý a drzý" - Samuel Tomeček & band. Návštevníkov príde pobaviť a rozosmiať svojim humorom v rámci stand-up comedy vystúpenia Juraj ŠOKO Tabaček.  Skupina Ukulele Troublemakers je úplnou raritou nielen v Česku, ale aj vo svete, ktorí dokazujú, že na ukulele je možné zahrať prakticky všetko a že z tohto malého nástroja je možné dostať neuveriteľné zvuky. Nezastupiteľné miesto v širokom spektre súčasnej slovenskej hudobnej scény má kapela KMEŤOBAND a aj preto sme vám pripravili až dvojitú porciu vystúpenia. V piatok večer sa predstaví Igor Kmeťo ml. v rytmoch funky a v sobotu večer bude bašável ako sa patrí v podaní Igora Kmeťa staršieho. Od polnoci vás roztancujú v štýle drum&bass DJ Volume Plus & B-Complex.

Sobotný program začíname už od 12:00. Ako prvá príde zahrať mladá perspektívna skupina spoza rieky Moravy - Levitate. Po nich sa predstaví  päťčlenné zoskupenie Max Bazowski - skupina nominovaná v kategórii Objav roka v Radio_Head Awards, kde získala Ocenenie Nadácie Advance Investments. V slovenských a českých rádiách máte možnosť počuť piesne z debutového albumu Nezastavíš od skupiny Sanchez Amsterdam. Na večer sme pre vás pripravili hneď niekoľko "chuťoviek". Nebude to síce v piatok podvečer ako spievajú v jednej zo svojich piesní, ale tentokrát v sobotu podvečer vám príde zaspievať stálica poprednej slovenskej hudobnej scény - skupina HEX. Nenechajte si ujsť ich najväčšie hity a veríme, že vám NIKDY NEBOLO LEPŠIE. Nasledovať bude už spomínaný bašável s Igorom Kmeťom starším. Ešte predtým ako celý agrokomplex roztancuje o polnoci Milan Lieskovský svojím 3-hodinovým vystúpením sa na pódiu predstaví kapela, ktorú poznajú aj ďaleko za hranicami Slovenska - Heľenine oči.

Na nedeľu sme zostavili hudobný program orientovaný na ľudovú a folklórnu tvorbu. Už o 12:30 vystúpi Folklórny súbor ZOBOR, ktorého členovia sú prevažne študenti oboch Nitrianskych univerzít. Už 26 rokov teší nielen slovenských poslucháčov, ale aj ľudí v Českej republike, Poľsku či Maďarsku Dychová hudba Chabovienka pochádzajúca z dediny Horná Súča.  Vlasta Mudríková - heligónkarka a speváčka, ktorá svojou hrou na heligónku a neuveriteľne čistým spevom patrí medzi elitu slovenského folklóru. Jej hra na heligónke a spev dostali uznania nie len na súťažiach ako Oščadnická heligónka (SK), ale aj na viacerých medzinárodných podujatiach v Českej republike a Poľsku. Za zmienku stojí najmä pätnásť víťazstiev v rade na medzinárodnej heligónkarskej súťaži v Ostravici, kde svojím spevom a hrou opakovane udivuje divácku a odbornú porotu. Najväčší triumf si priniesla z Moskvy, kde vyhrala 1.miesto na majstrovstvách sveta umelcov 2016. Keďže každá nedeľa by sa mala sláviť bohoslužbou, poctí nás svojou návštevou Archnalej Gabrilej od Svedkov Liehovových a vypočujeme si spoločne slovo Liehovovo. Na záver hudobného programu sa predstavia v nedeľu večer najskôr jedna z najznámejších folklórnych skupín na Kysuciach - Kysucký prameň  a  Októberfest ukončíme v spoločnosti piesní z repertoáru skupiny Nebeská muzika z Terchovej.

Veríme, že kombinácia výborného piva, chutného jedla, kvalitnej hudby a množstva zábavy vás oslovila a spoločne sa uvidíme na Októberfeste v Nitre!
Meno organizátora: MMK-S, s.r.o.
Fotografie
Podobné podujatia