ONDREJSKÝ ŠIKOVNÝ TRH

Podujatie Ružomberok

ONDREJSKÝ ŠIKOVNÝ TRH

Pozývame vás na kultúrno - kreatívne podujatie Šikovný trh. Pripravené je pestré zloženie programu, ľudí a ich tvorby.

Program:
10:00 začiatok Šikovného trhu
10:30 slávnostné otvorenie Šikovného trhu a bubnová show Orientalico
11:30 niečo pre deti od SZUŠ Dotyk
12:00 Vidiek Positif / stretnutie s neznámym, sociálna fotosonda s Fotobežkou
13:00 Mince vo fontáne a ich hudobné novinky
14:00 niečo pre deti od SZUŠ Dotyk
14:30 šansónová nálada so Simonou Hulejovou a Andrejom Krištofom
15:30 Vianoce sú za dverami, koledy s FS Čriepky
17:00 ukončenie Šikovného trhu

Celý deň: prezentácia šikovných hand made tvorcov, mňam pop up reštika: domáce dobrôtky a špecialitky od šikovných ľudí, tvorivé dielne: suché plstenie, maľovanie na tričko, vianočné tvorenie a iné 

Šikovný trh organizujú neziskové organizácie z Liptova: Komunitná nadácia Liptov, Národný Trust n.o. a Spoločnosť Kolomana Sokola. V Ružomberku im pomáha aj OZ Lokál.

Šikovný trh vytvára priestor pre zviditeľnenie kreatívnych a šikovných ľudí z celého Liptova, ale i hostí. Návštevníkom ponúka možnosť zažiť, vidieť, ovoňať, ochutnať, obdivovať či  vyskúšať rozmanité originálne výtvory. S niektorými umelecko - remeselnými alebo dizajnovými  úlovkami možno nakoniec odídu domov.

Podujatie má bohatý kultúrny program, je celodennou prezentáciou amatérskych a profesionálnych umelcov a rôznych druhov umenia. Súčasťou sú aj interaktívne podujatia, workshopy, tvorivé dielne, hry, súťaže a iné aktivity pre návštevníkov od 0 do 100 rokov.

Šikovný trh obohacuje spoločenský život regiónu, stmeľuje komunitu a ponúka autentickú atmosféru. Putuje striedavo po všetkých troch mestách Liptova a oživuje a zviditeľňuje historicky alebo kultúrne zaujímavé miesta v nich.

Fotografie
Podobné podujatia