One Day Jazz festival 2017

Podujatie Žilina

One Day Jazz festival 2017 - Žilina

Po úspešnej letnej edícii prichádza do našich miest ďalšie vydanie One Day Jazz Festivalu. Novembrová nádielka skvelej hudby bude mimoriadne štedrá. One Day Jazz Festival sa tentokrát odohrá počas piatich dní v štyroch mestách. Hviezdy svetového i slovenského jazzu aj túto jeseň predvedú fantastické hudobné výkony a spolu s návštevníkmi vytvoria nezameniteľnú festivalovú energiu.
One Day Jazz Festival už takmer desaťročie ukazuje, že hudba spája. Organizátorom sa darí dostať na jedno pódium muzikantov rôznych národností. Svetové hviezdy vďaka tomu spoznávajú Slovensko a domáci interpreti majú možnosť získať nové skúsenosti. „Každá edícia festivalu je niečím výnimočná. Prináša novinky v podobe nových miest aj interpretov a posúva tak jeho atraktivitu stále vpred. Túto jeseň sa nám po prvýkrát podarí preniesť celý line up z Bratislavy na ďalšie zaujímavé miesto. Na Donovaloch v outdoorových priestoroch hotela Galileo spoločne oslávime prvý zimný festivalový deň. Dúfajme, že príjemnú kulisu na Donovaloch vytvorí už zasnežená krajina,“ pozýva organizátor festivalu Martin Valihora
Držiteľ ocenenia Grammy Ronald Bruner Jr.
Headlinerom nadchádzajúceho One Day Jazz Festivalu je držiteľ ocenenia Grammy, výnimočný bubeník, skladateľ a producent Ronald Bruner Jr. Novodobý jazzový fenomén začal hrať na bicích už ako dvojročný (!) Svoj talent ďalej rozvíjal pod vedením otca Ronalda Brunera Sr., bubeníka, ktorý hrával s Dianou Ross či s formáciou The Temptations.
Profesionálnu kariéru odštartoval Ronald Bruner Jr. už ako 15 ročný a o pár rokov neskôr sa stal stabilným členom skupiny Kennyho Garretta. Svoju žánrovú všestrannosť dokázal, keď sa stal členom thrash metalovej legendy Suicidal Tendencies.
Ocenenie Grammy získal v roku 2010 ako člen kapely Stanleyho Clarka (www.grammy.com/grammys/artists/ronald-bruner-jr). Po boku Marcusa Millera absolvoval v tom istom roku turné Tutu revisited a o tri roky neskôr dostal príležitosť zahrať si s Princeom. Na konte má tiež spolupráce s Kendrickom Lamarom, Thundercat, Erykah Badu, Georgeom Dukeom, Al Jarreau a ďalšími špičkovými umelcami.
Ronald Bruner Jr. vydal svoj debutový album Triumph v marci 2017.

Miesto konania podujatia: Dom odborov, spol. s r.o., Antona Bernoláka 51, Žilina
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/Event/ONE_DAY_JAZZ_FESTIVAL_JESEN_2017
Dátum začiatku podujatia: 9. Novembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Novembra 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2197N 18.7419E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia One Day Jazz festival 2017 - Žilina

Meno organizátora: One Day Jazz Festival
Fotografie
Podobné podujatia