One Day Jazz Festival 2020 - Kremnica

Podujatie Kremnica

One Day Jazz Festival 2020 - Kremnica

Dva koncerty, o 17:30 a o 19:30, pripravili organizátori One Day Jazz Festivalu v spolupráci s Národnou bankou Slovenska na 19. augusta na Kremnickom hrade.

Program koncertu:
17:30 Katta /CZ
19:30 Zuzana Mojžišová Puščaňa /SK a hosť Adam Baldych /PL

„Veľmi ďakujeme NBS za spoluprácu a podporu nášho festivalu. Výber lokality, teda Kremnsického hradu, a aj možnosť hrať na miestnom organe dodajú jednu z kľúčových esencií tohto koncertného večera,“ povedal riaditeľ festivalu. Prvý z nich bude patriť českej hudobníčke Kateřine Chrobokovej, ktorá vystupuje pod umeleckým menom Katta. Varhaníčka a čembalistka odštartovala svoju medzinárodnú kariéru víťazstvom na organovom festivale v Anglicku v roku 1999 a od tohto času patrí medzi medzinárodne najuznávanejších českých hudobníkov. Vystupuje formou kostolných koncertov, kedy hrá na tradičných chrámových varhanoch i mimo kostolov na unikátnych bielych, elegantných a minimalistických varhanoch, ktoré jej boli vytvorené na mieru.

Koncert o 19:30 bude v Kremnici patriť hudobníčke Zuzane Mojžišovej, ktorá sa predstaví so svojím projektom Puščana. Koncert odkazuje na Zuzanin ostatný album s rovnakým názvom, ktorý obsahue piesne z rôznych regiónov Slovenska a ktoré sprevádzajú život človeka od narodenia až po smrť. Hosťom bude tentokrát poľský huslista Adam Baldych, ktorý vo svojej hudbe vedome odkazuje na poľskú tradíciu a stiera hranice medzi klasickou a jazzovou hudbou. „Adam je v súčasnosti najväčšou zahraničnou hviezdou na európskej jazzovej scéne. Spolupracoval s takými umelcami ako Joachim Kuhn, Lars Danielsson, Helhe Lien, Yaron Herman a mnohými ďalšími. Dokonca britský The Guardian sa o ňom vyjadril, že by mal byť ocenený za vytvorenie úplne nového ‚jazyka‘ pre jazzové husle,“ povedal o Baldychovi M. Valihora.

Začiatok podujatia: 19. 8. 2020 17:30:00
Koniec podujatia: 19. 8. 2020 23:45:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia