OpenJazzFest 2020

Podujatie Nové Mesto nad Váhom

OpenJazzFest 2020

Po dvoch rokoch ožíva na Zelenej vode OpenJazzFest
Nové Mesto nad Váhom, 8. augusta 2020
Priaznivci nielen jazzovej hudby tento rok môžu tešiť na festival , ktorý absentoval posledné dva roky v kalendári OpenAir podujatí. Už tradične sa bude konať na brehu jazera v prírodnom amfiteátri vo skvelej a takmer rodinnej atmosfére. „Snažíme sa navrátiť náš festival na Zelenú vodu napriek pandémii aj zlej ekonomickej atmosféry v spoločnosti. Bude to zrejme jediný jazzový letný festival na Slovensku, aj ke´d tentokrát v jednodňovej verzii, veríme, že nás naši diváci neopustili a prídu nás podporiť „ konštatuje Tibor Zelenay , dramaturg a riaditeľ festivalu.
Festival sa uskutoční v sobotu 25.júla od 19:00 hod, pričom brány amfiteátra svojim návštevníkom otvorí už o 18:00 hod.
Program otvorí skladateľka, aranžérka, herečka, klaviristka a flautistka Sisa Michalidesová so svojim projektom Colours of Solitude z ktorého vzniklo aj CD nahrávané v USA a Sisa ho na festivale aj pokrstí. Na projekte si zahralo veľa zahraničných hudobníkov, no z pochopiteľných dôvodov príde tentokrát na festival so slovenskou zostavou, čo ale určite neuberie na kvalite. Mená ako Peter Preložník – klávesy, Milo Suchomel – saxofón, či Martin Valihora sú toho zárukou.
https://www.youtube.com/watch?v=OS82DE9BOuU&feature=emb_logo https://www.facebook.com/sisa.michalidesova
„ Prvým zahraničným hosťom bude maďarský gitarista Csaba Tóth Bagi, s ktorým som sa zoznámil, keď sprevádzal Al Di Meolu a prišiel k nám do klubu Blue Note“ pokračuje Tibor Zelenay. Tento famózny gitarista sa predstaví s projektom Balkan Union, v ktorom sa mixujú rôzne žánre od jazzu, cez funky, až po beboppy, všetko však v jednotnom jazyku balkánskej hudby , ktoré má vášeň, dušu a tradíciu.
https://www.facebook.com/CsabaTothBagiBalkanUnion https://www.youtube.com/user/tbcsaba
Headlinerom večera bude hviezdny poľský hosť Wojtek Pilichowski. Je to basgitarista, skladateľ a producent. Od roku 1994 nahral 14 samostatných albumov vrátane troch živých nahrávok vydaných aj na DVD. Predal viac ako 100 000 kópií. Spolupracoval aj s mnohými špičkovými umelcami na ich projektoch a nahral viac ako 200 albumov, ktorých sa predalo viac ako 6 miliónov kópií. Mnoho rokov hrá na najvýznamnejších svetových festivaloch, vrátane Bass Player Live, Euro Bass Day v Taliansku a na mnohých ďalších. Bol ocenený mnohými oceneniami, z toho 16x za najlepšieho poľského bassgitaristu.
https://www.facebook.com/Wojtek.Pilichowski/
https://www.youtube.com/channel/UCpFzi6-Ex6G14l1aSPW2Dxw

Informácie a vstupenky:
http://www.openjazzfest.sk/sk
www.ticketportal.sk

Začiatok podujatia: 8. 8. 2020 19:00:00
Koniec podujatia: 8. 8. 2020 23:00:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia
TRUCK COUNTRY 2024
Overené podujatieTRUCK COUNTRY 2024
Zelená Voda, Nové Mesto nad Váhom
COUNTRY LODENICA 2024
Overené podujatieCOUNTRY LODENICA 2024
Zelená Voda, Nové Mesto nad Váhom
Fantáziafest - Rodinný festival 2024
Overené podujatieFantáziafest - Rodinný festival 2024
Park Lednické Rovne, Lednické Rovne
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou