Operné gala v Kežmarku 2016

Podujatie Kežmarok

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Koncerty
Web podujatia:
www.operaslovakia.sk
Web organizátora:
www.operaslovakia.sk
Ďalšie podujatia v meste Kežmarok
Podrobnejšie informácie: redakcia@operaslovakia.sk, 0907818876
Výťažok z koncertu Operné gala 2016 v Kežmarku poputuje pre detský mobilný hospic

Po predchádzajúcich dvoch úspešných ročníkoch operného benefičného galakoncertu v Kežmarku pozýva Opera Slovakia, o.z. na svoj tretí s názvom Operné gala 2016, ktorý sa uskutoční dňa 30. augusta 2016 o 17. hod. v Drevenom evanjelickom artikulárnom kostole v Kežmarku. Sólistami večera budú vynikajúci slovenskí operní speváci úspešne reprezentujúci našu krajinu na zahraničných javiskách. O to vzácnejšie bude obdivovať ich umenie na domácej scéne. Pozvanie na tretí ročník koncertu prijali sopranistka Mária Porubčinová, tenorista Peter Berger a barytonista Pavol Kubáň. Účinkujúci vystúpia s klavírnym sprievodom Júlie Grejtákovej, korepetítorky Opery Štátneho divadla v Košiciach, hlavnej korepetítorky súťaže Musica Sacra v Ríme ako aj hlavnej korepetítorky a dramaturgičky Opera Slovakia. Program koncertu bude pozostávať z diel majstrov svetovej opernej literatúry a piesňovej tvorby slovenských autorov. Koncert sa zároveň uskutoční pri príležitosti piateho výročia spustenia internetového portálu o opere, klasickej hudbe a balete Opera Slovakia a záštitu nad ním prevzal Peter Dvorský.

Výťažok z koncertu poputuje prvému detskému mobilnému hospicu na východnom Slovensku

Umelci budú opäť účinkovať bez nároku na honorár a výťažok z koncertu sa tento raz venuje neziskovej organizácii SVETIELKO POMOCI, ktorá poskytuje komplexnú celoročnú pomoc onkologicky chorým deťom a ich rodinám na východnom Slovensku počas liečby, po liečbe, v terminálnom štádiu života dieťaťa a po jeho strate. Hlavným projektom organizácie je detský mobilný hospic, ktorý v regióne východného Slovenska poskytuje zdravotnú starostlivosť nevyliečiteľne chorým deťom v domácom prostredí. S tímom odborníkov sa stará sa o to, aby choré dieťa prežilo posledné chvíle svojho života doma s najbližšími, pretože byť spolu je dôležité. V rámci mobilného hospicu bezplatne zapožičiava prístroje, zabezpečuje zdravotnícky materiál a lieky potrebné v domácej hospicovej starostlivosti. Detský mobilný hospic pôsobí v Košickom a Prešovskom kraji a je prvým a jediným zariadením svojho druhu na východnom Slovensku. Hospic založila na základe svojho silného životného príbehu pani Miroslava Hunčíková, ktorá za túto činnosť získala cenu Krištáľové krídlo za rok 2015 v kategórii Filantropia.

Veríme, že Vám tento koncert prinesie nielen silný umelecký zážitok, ale aj dobrý pocit z pomoci tým, ktorí ju skutočne potrebujú.

Vstupné na koncert je 12 €.

Predaj vstupeniek je v sieti Ticketportal - https://www.ticketportal.sk/event.aspx?ID=22522 a priamo v kostole hodinu pred koncertom. Info o koncerte na www.operaslovakia.sk

Videoreportáž z minulého ročníka Operné gala 2015 nájdete tu: https://www.youtube.com/watch?v=m82K7HZqsok

Meno organizátora: Opera Slovakia
Fotografie
Podobné podujatia