Operné gala v Kežmarku 2017

Podujatie Kežmarok

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Koncerty
Web podujatia:
www.operaslovakia.sk
Web organizátora:
www.operaslovakia.sk
Ďalšie podujatia v meste Kežmarok
Podrobnejšie informácie: 0907818876

Benefičný koncert „Operné gala v Kežmarku“ je na Slovensku jedinečný operný galakoncert, na ktorom vystúpi vždy jedna alebo viaceré slovenské operné hviezdy so svetovým renomé spolu so začínajúcimi talentovanými umelcami. Koná sa od roku 2014 každoročne v letnom období pri príležitosti spustenia prevádzky spravodajsko-publicistického internetového časopisu www.operaslovakia.sk. Benefičný charakter podujatia spája operu so silnými ľudskými príbehmi.

Jeho štvrtý ročník sa uskutoční v sobotu 26. augusta 2017 o 17:00 hod. pod záštitou maestra Petra Dvorského už tradične v exkluzívnom interiéri národnej kultúrnej pamiatky zaradenej do zoznamu UNESCO – Drevenom evanjelickom artikulárnom kostole v Kežmarku. Tento rok sa koncert bude konať v predvečer 300. výročia vysvätenia tejto výnimočnej pamiatky na Slovensku.

Ako hlavná hviezda večera sa predstaví medzinárodne uznávaná sopranistka Jolana Fogašová, ktorá má za sebou množstvo úspechov na domácich ako aj zahraničných operných scénach či koncertných pódiách. Spolu s ňou sa Kežmarku predstaví aj popredný sólista banskobystrickej Štátnej opery tenorista Dušan Šimo a mladý talentovaný basista Boris Prýgl – víťaz Medzinárodnej speváckej súťaže Antonína Dvořáka v Karlových Varoch v roku 2015 a čerstvý finalista prestížnej medzinárodnej speváckej súťaže Hans Gabor Belvedere. Účinkujúci vystúpia s klavírnym sprievodom Júlie Grejtákovej, korepetítorky Opery ŠD v Košiciach, hlavnej korepetítorky súťaže Musica Sacra v Ríme, ako aj hlavnej korepetítorky a dramaturgičky Opera Slovakia. Na koncerte zaznejú árie autorov svetovej opernej literatúry.

Výťažok koncertu je každý rok venovaný inej organizácii – tento rok poputuje Detskému dennému sanatóriu v Kežmarku na nákup rehabilitačných a kompenzačných pomôcok pre deti so zdravotným postihnutím.

Meno organizátora: Opera Slovakia, o.z.
Fotografie
Podobné podujatia