Opona hore

Podujatie Bratislava

Opona hore

Komédia o tom, ako to dopadne, keď pätica žien zdedí staré schátrané divadlo.

Úzkostlivá Pam, snaživá Theresa, príťažlivá Jackie, bláznivá Sharon a svojrázna babička Betty - päť žien, ktoré zdedia staré ošarpané divadlo. Musia ho zrekonštruovať, no na to potrebujú nemalé finančné prostriedky a tak sa rozhodnú zorganizovať benefičný večer. Napätie vrcholí keď svoju účasť potvrdí najväčšia hviezda česko-slovenského šoubiznisu.

Komédia pre päť žien bola uvedená na vyše sto ochotníckych scénach vo Veľkej Británii a v profesionálnych divadlách v Španielsku, Belgicku, Holandsku, Írsku, Estónsku i na Novom Zélande. Pred piatimi rokmi sa premiéry dočkalo i české publikum v pražskom Divadle Palace, v réžii Davida Prachařa.

Peter Quilter je jedným z najvýznamnejších a najúspešnejších komédiografov súčasnosti, autorom divadelných scén na West Ende a Broadwayi, ktorého hry boli preložené do 27 jazykov a uvedené vo viac ako štyridsiatich krajinách sveta. Bol dvakrát nominovaný na Olivierovu cenu a trikrát na Tony Awards.

Soňa Ferancová režírovala v Divadle Aréna viacero titulov, v rokoch 2007 – 2010: Yasmine Reza: Boh masakra, Liz Lochhead: Perfect days, Terry Johnson: Absolvent, tešiace sa mimoriadnemu diváckemu úspechu, rovnako ako špiritistická komédia Medzi nebom a zemou autorky Pam Valentine (2015).

14
Okt 2018
19:00

Fotografie
Podobné podujatia
Už Ti nikdy nenaletím
Overené podujatieUž Ti nikdy nenaletím
Štúdio L+S, Bratislava
Champion fighting / Tour 4
Overené podujatieChampion fighting / Tour 4
Akadémia Bojových Umení, Bratislava
Whisky Fest Bratislava
Overené podujatieWhisky Fest Bratislava
Vodárenské múzeum BVS, Bratislava
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Whitney Houston Tribute koncert
Overené podujatieWhitney Houston Tribute koncert
STARS auditorium, Bratislava