Ošiaľ menom FIDGET SPINNER

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia
Web podujatia:
www.borymall.sk
Web organizátora:
www.borymall.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava

Ak máte doma školopovinné dieťa, iste ste už uhádli, že hovoríme o vecičke zvanej fidget spinner.

Malý kúsok plastu so zabudovaným guľôčkovým ložiskom dokáže byť v šikovných prstoch mimoriadne vrtký a zábavný. Jednoduchá hračka, ktorej jedinou funkciou je schopnosť točiť sa, ovládla celý svet a deťom ponúka zábavu na celé hodiny. Ošiaľ trvá už niekoľko mesiacov a zdá sa, že fidget spinner prekoná svojou popularitou aj tamagoči, alebo jojo.

Prvý fidget spinner uzrel svetlo sveta už v roku 1993 a vyvinula ho chemická inžinierka Catherine Hettingerová pre svoju sedemročnú dcéru v čase, keď sa je kvôli chorobe nevedela naplno venovať. Predmet, ktorý si potom dala patentovať, mal slúžiť ako antistresová hračka a pomôcka pre autistov alebo ľudí, ktorí trpeli úzkosťami alebo ADHD – poruchou pozornosti a hyperaktivitou. V tej dobe sa však príliš nepresadil a  svojich „zlatých časov“ sa dočkal až v roku 2017.

Fidget spinner – jednoduchá hračka, ktorú dnes dostanete v každom hračkárstve za pár eur, trhá rekordy v predajnosti. Zrejme nie je žiadnym prekvapením, že svoju popularitu spinner získal najmä vďaka sociálnym sieťam a youtuberom, ktorí sa vo svojich videách predbiehajú v tom, aké s nim vedia vyvádzať kúsky. Roztočené spinneri si kladú na nos či na čelo, ukladajú ich na seba, alebo si ich prehadzujú. Zdá sa, že práve jednoduchosť tejto vecičky otvára priestor fantázii, akú iné moderné hračky príliš nepodporujú.

Táto zábavná hračka vie „dostať“ aj dospelákov, ktorí majú vo zvyku neustále sa s niečím hrať alebo si čmárať. Rotujúci pohyb presmerováva prebytočnú energiu do prstov a pôsobí antistresujúco. Dokonca aj v magazín Forbes koncom minulého roka fidget spinner predstavil ako top kancelársku hračku, ktorú v roku 2017 jednoducho musíte mať.

Populárna hračka fičí aj medzi deťmi našich slovenských celebrít. V príspevku redaktora TV Markíza Borisa Prša, to potvrdila napríklad Dara Rolins alebo Laci Strike. Výzvu ukázať, ako to so spinnerom dokážu roztočiť prijal aj Rytmus, Ego a Igor Kmeťo.

Príležitosť vyšantiť sa so spinnerom, pochváliť sa svojimi majstrovskými kúskami a pritom urobiť rekord v silnej konkurencii, budú mať nadšenci tejto hračky už čoskoro v nákupno-zábavnom centre Bory Mall. V sobotu 29.júla v popoludňajších hodinách (od 12 do 18-tej) sa tu bude konať jedinečná SPINNERIÁDA. Okrem súťaží vo viacerých disciplínach budú súčasťou akcie aj dielne, kde sa môžete naučiť vyrobiť si nový spinner celkom sami. Svoje umenie so spinnerom ukáže aj  najznámejší slovenský žonglér, výstredný moderný klaun Marek Slíž, prezývaný Slížo.  Okrem hry so spinnerom predvedie aj svoje žonglérske umenie a zabaví deti svojimi kúskami. Príďte sa teda inšpirovať a zároveň odpozorovať od skúsených „spinnerákov“, čo všetko sa dá s touto hračkou urobiť.

Jednoducho poďte to spoločne s nami parádne roztočiť!

Meno organizátora: divyd, s.r.o.
Fotografie
Podobné podujatia