Otto Hejnic trio (CZ)

Podujatie Košice

Otto Hejnic trio (CZ)

Otto Hejnic je hráč na bicie nástroje, conga, perkusie, piano. Je to tiež skladateľ a fotograf. Absolvoval Pražské štátne konzervatórium (bicie a klavír) u profesora Veselého. Pre svoj osobitý štýl, veľkú originalitu a univerzálnosť je často vyhľadávaným bubeníkom. Pôsobil vo veľkom počte hudobných telies a ako sideman nahral okolo 30 CD. Pravidelne koncertuje v Česku, Európe a USA.

V roku 1997 získal štipendium na štúdiá na Berkelee School of Music. V deväťdesiatych rokoch bol predvádzacím hráčom na Yamaha Drums Workshop a učiteľom na International School of Music and Fine Arts Prague (ISMFA).

V priebehu rokov 2000 – 2005 hrál v USA s hráčmi ako Joe Rybczyk jr., Jason Fraticelli, Gustavo Carucci, Marcin Garbulinsky, Ben Meigners,
Steve Reagele, atď. V roku 2004 nahral album Live from New Orleans.

V roku 2010 vytvoril hudbu k divadelnej hre Sleeping Around pre Strašnické divadlo. Pravidelne vystavuje svoje fotografie (Liberecká galérie, kaviareň a výstavná sieň, Praha-Galérie Rock Cafe, Galérie Cafe Obzor Rudná, atď.)

V roku 2012 natočil so svojim triom kritikmi veľmi vysoko oceňovaný debutový album One. V seprembri 2014 vydalo trio druhý album Standards One. Spoluhráčmi Otta Hejnica sú kontrabasista Josef Fečo a pianista Ondrej Krajňák.

V roku 2013 zložil hudbu k filmovému dokumentu Josefa Abrháma ml. s názvom Hotelier. Vo filme hrali Pavel Landovský, Vladimír Pucholt, Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Jan Kačer a ďalší. Film bol v roku 2014 nominovaný a ocenený na mnohých festivaloch, vrátane cien Český lev.

V januári 2014 natočil s Rajnosek B.and album For You, ktorý bol ocenený ako ako najlepší český smoothjazzový album. S legendárnym klavíristom a skladateľom Karlom Růžičkom a jeho BigBandom natočil päť skladieb na novom slbume, ktorý vyšiel v auguste 2014.

Vo vydavateľstve Hevhetia tejto formácii vyšiel v roku 2016 v poradí tretí album s názvom Lights.

Otto Hejnic – bicie
Ondrej Krajňák – klavír
Josef Fečo – kontrabas
Vstupné: 4,– EUR

Koncerty v Smelly Cat nie je možné zakúpiť v predpredaji

Rezervácie len pre koncerty v Smelly Cat – tel. č.: 055/728 98 44

Miesto konania podujatia: Cafe & Bar Smelly Cat, Hlavná 100, Košice
Dátum začiatku podujatia: 6. Júla 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 6. Júla 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.725N 21.2557E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Otto Hejnic trio (CZ)

Fotografie
Podobné podujatia