Otvorenie Račianskeho kultúrneho a športového leta 2020

Podujatie Bratislava

Otvorenie Račianskeho kultúrneho a športového leta 2020
Pridať do môjho kalendára
Kino, Koncerty, Podujatia pre deti
Web organizátora:
www.raca.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: kultura@raca.sk

Pripravili sme podujatia pre všetky vekové kategórie Račanov a návštevníkov Rače s rôznym vkusom a záujmami. Zapojili sme aj miestne komunity, spolky a kluby.

Kultúrne a športové leto odštartujeme netradične dňa 26. 6. o 16:00 otvorením Obecnej čitárne v Obecnej záhrade. Z knižky „Abeceda psa Gordona“ vám príde prečítať priamo spisovateľka Mária Vrkoslavová-Ševčíková, spoločnosť jej bude robiť psík Gordon.

Po besede si deti budú môcť knihu kúpiť s podpisom autorky, venovaním a pečiatkou psej labky. Čokoládový kokeršpaniel Gordon je priateľ ľudí, no najmä detí. Zo stretnutí s nimi vzniklo už niekoľko knižiek. Tentoraz sa čokoládový Gordon skamarátil s abecedou a na každé písmenko z nej zažil dobrodružstvo, či napísal príbeh. Ako sa mu to podarilo a či aj pes môže mať žiacku knižku, sa dozvieš z príbehov v nádherne ilustrovanej knihe.

O 17.00 hod. budeme v Obecnej záhrade pokračovať komorným koncertom v podaní Salónneho orchestra AFRODÍTÉ.

Počas koncertu si vypočujete známe filmové a muzikálové melódie a populárnu hudbu celého 20. storočia v originálnom prevedení krásneho dámskeho kvinteta. Originálne aranžmány pre husle, violu, čelo, klavír a flautu, občas doplnené spevom, vytvorili poprední slovenskí skladatelia a aranžéri. Orchester v poslednom období účinkoval v rámci cyklu Umenie pod oknami festivalu Viva Musica.

Príďte sa spoločne potešiť do Obecnej záhrady a vychutnať si rodinnú atmosféru, posedieť si môžete na tulivakoch, zakúpiť si kávičku, či dobré vínko od miestnych vinárov.

O 19.00 hod. sa presúvame pred vinotéku Račianskeho vinohradníckeho spolku na Námestí A. Hlinku, kde vám k poháru vína zahrá jazzový gitarista Vladimír "Jimmy" Nikulin.

Račiansky vinári opäť priblížia jedinečnú atmosféru starých a aj tých novovybudovaných pivníc a pozvú vás do priestorov kde sa víno dorába, uskladňuje a hlavne vychutnáva.

Deň zakončíme už tradične úvodným premietaním Letného kina Rača v amfiteátri v Knižkovej doline. O 21.30 hod. si môžete prísť vychutnať rodinný animovaný film Tajný život maznáčikov 2.

27. júna si pre vás pripravila H&T Dance company program pre Raču v amfiteátri v Knižkovej doline.

Príďte si pozrieť tanečné predstavenia a nové choreografie členov klubu pod holým nebom v príjemnom prostredí prírodného amfiteátra.

O 16.00 hod. si môžete prísť pozrieť detské tanečné interaktívne predstavenie o malej víle Zvonilke, ktorá prišla na svet s prvým detským smiechom - Cililing a baletka.

Deti, máte radi bublifuky? O 17:30 má pre vás Mr. Bubble pripravenú nezabudnuteľnú bublinovú show!

O 18.00 hod. uvidíte nové choreografie klubu - formácie HIP hop, show, DancingMoms

Mr. Bubble sa opäť vráti o 19.15 hod., tentokrát s bublinovým workshopom.

20.30 hod. príde vyvrcholenie programu - Mamma Mia - Together Forever! - tanečné predstavenie spracované podľa filmov Mamma Mia a Mamma Mia here we go again

Vstup na podujatia v rámci otvorenia kultúrneho leta je voľný. Stánky s občerstvením sú samozrejmosťou a komu by bola zima, budú pripravené aj deky.

Zmena programu vyhradená. Prosím, sledujte a dodržujte aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Podujatie podporili Rajo a.s. a Villa Vino Rača a.s.

Miestny úrad Mestskej časti Bratislava-Rača si Vás dovoľuje upozorniť, že zo spoločenských, kultúrnych a športových akcií organizovaných mestskou časťou sú vyhotovované zvukové a obrazové záznamy, ktoré budú použité na spravodajské a propagačné účely o aktivitách mestskej časti. Účasťou na týchto podujatiach udeľuje fyzická osoba súhlas s vyhotovovaním fotografií a iného audiovizuálneho materiálu a s jeho zverejnením na adrese webového sídla, na adrese oficiálnych stránok sociálnych sietí mestskej časti Bratislava-Rača a v periodiku Račiansky výber, výlučne za účelom prezentácie alebo poskytnutia informácii o podujatiach, v súlade s §12 ods., 3 zákona číslo 40/1964 Zb. občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov.

Meno organizátora: Mestská časť Bratislava-Rača
Fotografie
Podobné podujatia