PÁN STROM

Podujatie Púchov

PÁN STROM

„Príbeh o živej drevine“ – taký podtitul dal Stanislav Štepka nevšednému javiskovému dramatickému rozprávaniu o človeku a prírode v poetickej komédii Pán Strom. Totiž na scéne divákom farbisto porozpráva svoj životný a mimoriadne pútavý príbeh – inak na prvý pohľad mlčanlivý storočný strom – buk. Pútavo pohovorí o všetkom všednom aj nevšednom, veselom i smutnom, poetickom i tragickom, ale hlavne ľudskom, čo sa za tých predchádzajúcich sto rokov dialo na ňom, pod ním a s ním.

Rozhovorí sa nielen strom a ľudia naokolo (dedinská rodina, hasiči, poľovníci, samovrah, židovské dievča atď.), ale aj lastovičky, lykožrúty, jelene, ďatle, sova, líška, jazvec, sláviky, vlk, zajac atď.), slovom všetko nadmieru živé. A hádam každý, kto chce podať svoju správu o pestrom, mnohorakom, ale aj inteligentom a nevyspytateľnom živote v lese.

Zároveň s príťažlivým životným príbehom stromu a lesa nepriamo sledujeme aj storočné pestré udalosti ľudí a spoločnosti a prichádzame či nepriamo dospejeme k poznaniu, že stromy, príroda, flóra a fauna tvoria humanitnú jednotu a žijú s ľuďmi v neoddeliteľnom spoločenstve, v ktorom sa musíme naučiť spolu žiť a navzájom sa rešpektovať.

Nevšedná, poetická hra Stanislava Štepku ponúka veľa nečakaných a prekvapujúcich humorných situácií a nepriamo aj smeruje k morálnemu apelu.
Režisérom hry Pán Strom je Ondrej Spišák, autorom hudby je Juraj Haško, kostýmová výtvarníčka je Katarína Hollá, výtvarník scény je František Lipták. Účinkujú: Stanislav Štepka, Maruška Nedomová, Viktória Valúchová alebo Petra Gavláková, Bronislava Kováčiková alebo Martina Slobodová, Mojmír Caban alebo Jozef Adamčík, Samuel Spišák alebo Peter Ondrejička, Vladimír Svítek a Ladislav Hubáček.

Autor hry a textov piesní: Stanislav Štepka
Réžia: Ondrej Spišák Hudba: Juraj Haško Kostýmy: Katarína Hollá Scéna: František Lipták Dramaturgička: Darina Abrahámová Choreografia: Ladislav Cmorej Producent: Ladislav Hubáček

Vstupné 19 €, prístavky, balkóny 18 €.

o 19:30

Fotografie
Podobné podujatia
Alžbeta BÁTHORY - muzikál
Overené podujatieAlžbeta BÁTHORY - muzikál
Divadlo, Púchov, Púchov
CHLAPI NA PRENÁJOM
Overené podujatieCHLAPI NA PRENÁJOM
Divadlo, Púchov, Púchov
LET 124
Overené podujatieLET 124
Divadlo, Púchov, Púchov
ŤAPÁKOVCI
Overené podujatieŤAPÁKOVCI
Dom kultúry, Dolná Súča
Svetový Slovák Štefánik
Overené podujatieSvetový Slovák Štefánik
ND Štefánikov, Brezová pod Bradlom