Paterson + Slavo Zrebný

Podujatie Bytča

Paterson + Slavo Zrebný

Pozývame Vás na premietanie filmu PATERSON do Letné kino vo Vitalkafé, ako sprievodné podujatie uvedieme besedu s režisérom Slavomírom Zrebným.

------------------------------------------
19:00 Otvorenie pokladne
------------------------------------------
20:00 SPRIEVODNÝ PROGRAM: hosť Mgr.art Slavomír Zrebný - absolvent Vyoskej školy múzických umení v Bratislave, režisér, scenárista a príležitostný herec, rodák z Bytče, absolvent miestnej Základnej umeleckej školy. V súčasnosti pracuje pre Ústav pamäti národa ako režisér zaznamenávajúci svedectvá obetí totalitných režimov, je dramaturgom festivalu Slobody v Bratislave a venuje sa svojej autorskej tvorbe. Za svoj študnetský film TICHO získal prestížnu cenu ÁČKO v kategórii najlepší film. Okrem besedy premietne Slávo aj filmy vyprodukované pre archív UPN.

------------------------------------------
21:00 PATERSON (USA, 2016, 118min)
https://www.youtube.com/watch?v=C5DFbl74SVU
Najnovší film uznávaného amerického režiséra Jima Jarmuscha v hlavnej roli s hereckou hviezdou Adamom Driverom.
O FILME:
Paterson je vodič autobusu v rovnomennom mestečku Paterson. Každý Patersonov deň je zdanlivo rovnaký ako ten predošlý: prechádza trasou svojej linky, pozoruje mesto ubiehajúce pred čelným sklom a počúva úryvky rozhovorov. Píše si básne do zošita, ide na prechádzku so psom, zastaví sa v bare vždy len na jedno pivo a prichádza domov za svojou ženou Laurou. Život Laury je pravým opakom – všetko v ňom sa neustále mení a každý deň prináša nové sny a nápady. Paterson a Laura sa navzájom milujú a podporujú: on jej pomáha realizovať najnovšie plány, ona obdivuje jeho básnické nadanie. Film je príbehom víťazstiev a porážok všedného dňa a krásy, ktorá sa skrýva aj v tých najmenších detailoch.

KDE
Kaviareň Vitalkafé nájdete v uličke pri námestí SR číslo 26. Vchod z námestia. Letné kino má kapacitu 100 miest, z ktorých časť je klasické kino sedenie a časť sedenie pri kaviarenských stolíkoch. K dispozícií bude okrem kaviarne aj výčap s pivom a občerstvenie.

VSTUPNÉ 2€.
Lístky si môžete rezervovať cez stránku nášho kina, v prípade záujmu o sedenie pri kaviarenskom stolíku volajte na číslo 0903 543 644.

www.kinobytca.sk

Miesto konania podujatia: Vitalkafe, Námestie Slovenskej Republiky 26, Bytča
Vstupenky: http://kinobytca.sk/tickets
Dátum začiatku podujatia: 22. Júla 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 22. Júla 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2233N 18.5594E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Paterson + Slavo Zrebný

Meno organizátora: Filmový klub Bytča
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.