Paul Brody’s Sadawi featuring Patrick Farrell (USA, D)

Podujatie Bratislava

Paul Brody’s Sadawi featuring Patrick Farrell (USA, D)

14th KlezMORE Festival Vienna & Bratislava

S odkazom na počiatky Radical Jewish Culture legendárneho Johna Zorna, nepretržite preskúmava projekt fenomenálneho amerického trúbkara a skladateľa Paula Brodyho (známeho bratislavskému publiku z minuloročného predstavenia v projekte SEMER ENSEMBLE) pod názvom SADAWI hudobnú križovatku medzi tradičným klezmerom a jazzom. Nezameniteľne jednoduché spojenia medzi oboma žánrami s nádychom blues. Toto nanajvýš zaujímavé hudobné zoskupenie pozostáva z klezmerových a jazzových muzikantov svetovej špičky. SADAWI nie je len Paul Brody, ale aj ďalší špičkoví hudobníci, z ktorých možno napr. spomenúť jedného z najlepších svetových klarinetistov a uznávaného pedagóga v klezmer žánri Christiana Dawida.

Ansámbl SADAWI aj po troch úspešných nahrávkach v známom vydavateľstve Tzadik Records ostal verný myšlienke židovskej hudby a produkoval následne dve nové CD platne pod legendárnou jazzovou značkou Enja Records. Ich debutový album v tomto labeli získal prestížne ocenenie nemeckej Schallplattenkritik.

„Ich hudba kombinuje vzrušujúce aranžmány, chytľavé melódie a strhujúce sóla smerujúce do novej dimenzie židovskej renesancie… Paul Brody formuje nový židovský jazz 21. storočia s predstavou a fundovaným vedomím o židovskej tradícii.“ - John Zorn (legenda židovskej hudby)

V Bratislave sa SADAWI predstaví s kompozíciami najmä z posledného albumu Vanishing Night, pričom si pripravila zmes kompozícií ovplyvnených židovskou históriou, ako aj klezmer s orientáciou na jazz. SADAWI sa tu s veľkým potešením predstaví so špeciálnym, duchom príbuzným hosťom – famóznym americkým akordeonistom Patrickom Farrellom, klezmerovou hviezdou, ktorý pôsobil alebo pôsobí v klezmerových skupinách svetovej triedy - Frank London´s Brass Allstars, Michael Winograd Trio a The Klezmatics. Farrell je hudobníkom s osobitnou dávkou talentu s vášňou pre improvizácie, čo dokazuje spoluprácou s takými umelcami a zoskupeniami ako Yo Yo Ma, Silk Road Ensemble alebo New Orleans Panorama Brass Band.

Miesto konania podujatia: Véčko, Námestie SNP 12, Bratislava
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/Event/14th_KlezMORE_Festival_Vienna_Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 30. Októbra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 30. Októbra 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1453N 17.1118E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Paul Brody’s Sadawi featuring Patrick Farrell (USA, D)

Meno organizátora: Preßburger Klezmer Band
Fotografie
Podobné podujatia