PAVOL BARABÁŠ NA ŠUMIACI

Podujatie Šumiac

PAVOL BARABÁŠ NA ŠUMIACI

Premietanie filmu Svetozár Stračina

Svetoznámy a legendárny filmár Pavol Barabáš prinesie na Šumiac svoj najnovší dokumentárny film o skladateľovi Svetozárovi Stračinovi! (tento film pôjde do kín až v septembri)

Okrem Paľka Barabáša si v tento večer môžete užiť takisto jedinečnú prezentáciu Jána Krišku. Janko Kriška je slovenský lekár a ultramaratónec žijúci v USA, ktorý ma na svojom konte niekoľko triumfov na extrémnych polárnych ultramaratónoch. Úspešne zdolal náročné preteky Arrowhead v Minnesote (135 míľ v treskúcej zime, 2. miesto) v kanadskom Yukone (víťaz) a ešte drastickejšie preteky na mrazivej Aljaške (1100 míľ) (víťaz).
Za sebou pritom už má tradičné maratóny, triatlon, výstup na najvyššiu horu Severnej Ameriky Denali a prechod Patagónie. Arktický ultramaratón napriek tomu považuje za niečo fantastické a neopakovateľné najmä pre čaro divočiny, ktorá človeka celé dni obklopuje. A toto čaro sa aj napriek totálnemu vyčerpaniu nedá ničím nahradiť. Ján Kriška žije od roku 1994 aj s manželkou Mariou v Mount Airy v Severnej Karolíne, kde pracuje ako lekár. Povzbudený historickým víťazstvom sa plánuje arktickým ultramaratónom venovať aj naďalej. Tvrdí, že konečne objavil disciplínu, v ktorej vyniká.

V tento večer uvidíte aj Jankovu dcéru (Annamaria Kriska), ktorá sa venuje odevnému dizajnu a svoje kúsky, inšpirované slovenskou ľudovou kultúrou, ktoré nedávno premiérovala na newyroskom Manhattane, tentokrát predstaví na šumiackom Manhattane!

PROGRAM:

šumiacke viachlasné spevavé intro

Annamaria Kriska: thesis collection

Jan Kriska: prezentácia o extrémnych arktických ultramaratónoch a všeličom inom

Pavol Barabáš: Svetozár Stračina (premietanie najnovšieho filmu)

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.