Pentagramček v Žiline 2017

Podujatie Žilina

Pentagramček v Žiline.

Veselá brnkačka pre všetky osoby s dostatkom nadhľadu.
Pesničky najprv vznikli na chatách, pri ohníkoch a v kruhu blízkych osôb, tie najstaršie dobrých desať rokov pred tým než Pentagramček začal koncertovať.

Prvý koncert sa konal vo februári 2012 na minifesťaku Pí na lambdtú v Prešove, už aj s druhým členom Samčom, ktorý zabúchal perkusie do pesničiek, ktoré počul prvý raz v živote. Miestnych metalistov to nečakane chytilo a v zápale tanca zlikvidovali výstavku Úrazy a požiare pri elektrickom zváraní nainštalovanú pod pódiom.

V júli sa zopár pesničiek nahralo na kolene v skúšobni na prešovských Šváboch.

V septembri bola demonahrávka vyvrhnutá na svetlo Božie a pokrstená v košickej Tabačke. Krstný otec bol Šarkaň, krstilo sa sunarom, pričom tento nápoj dominoval i na následnej afterpárty. Zahrali aj Šarkaň, Vyschlí Sysli a Predkapela.

Zhruba dva týždne po krste sa nahrávky zavesené na internete z ničoho nič virálne rozšírili a skupina sa stala slávna proti svojej vôli.

V novembri sa Šarkaň pridal do zoskupenia ako občasný brnkač na basgitaru, neskôr gitaru.

Počiatkom roka 2013 kapela pod tlakom mysterióznych okolností slovenského malomesta ukončila svoju činnosť, ale ako každá správna rozpadnutá slovenská kapela, aj Pentagramček napriek tomuto faktu s chuťou účinkuje a hráva ďalej.

Druhá nahrávka tohoto zoskupenia nazvaná Druhá platňa, bola aj s hosťujúcim miniorchestrom nahraná na Silvestra 2013 v košickej Tabačke, kde bola nakoniec v apríli 2014 pokrstená aj krstným otcom zvaným Metalgadžo, nepentagramčekovským spoluhráčom časti členstva kapely v staršom projekte Alkodrog.

V lete sa k zoskupeniu pridáva bubeník René zvaný Regzo.
https://www.facebook.com/Pentagramcek?fref=ts
http://bandzone.cz/pentagramcek?at=info
http://varovec.tumblr.com/koncerty

Miesto konania podujatia: Klub Kolečko, Komenského 2743/6, Žilina
Dátum začiatku podujatia: 4. Novembra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 5. Novembra 2017 02:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2212N 18.7387E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Pentagramček v Žiline.

Meno organizátora: Klub Kolečko
Fotografie
Podobné podujatia