PEŠO DO MÚZEA, PEŠO PO ŠTIAVNICI

Podujatie Banská Štiavnica

PEŠO DO MÚZEA, PEŠO PO ŠTIAVNICI
Pridať do môjho kalendára
Stretnutia a zrazy, Turistika
Web organizátora:
www.muzeumbs.sk
Ďalšie podujatia v meste Banská Štiavnica
Podrobnejšie informácie: marketing@muzeumbs.sk
Mapovacia prechádzka STARÝ ZÁMOK  - BANSKÉ MÚZEUM V PRIRODE
 
Piatok 8.4. 2022 štart o 10.15 / Starý zámok, Banská Štiavnica 

Pozývame Vás na nezvyčajnú „mapovaciu“ prechádzku zo Starého zámku do Banského múzea v prírode (skanzenu). Čo bude jej cieľom? Slovenské banské múzeum chce zmotivovať svojich hostí/ťky, aby išli do najnavštevovanejšej expozície múzea – Banského múzea v prírode PEŠO. 

Pochopiteľne nepôjdeme po hlavnej ceste, na ktorej absentuje chodník pre peších, ale budeme objavovať a mapovať skratku - spojnicu po ulici STARONOVÁ. Trasa začína pri Piarskej bráne, povedľa historických cintorínov pokračuje k areálu bývalej šachte ALŽBETA pomedzi enklávu baníckeho osídlenia. Odtiaľ vedie až ku skanzenu príjemná cesta, na ktorej prevláda zeleň a neopozerané pohľady na juhovýchodný okraj Banskej Štiavnice. 

•    Čo budeme mapovať? 
Aké atraktivity trasa ponúka? Ako trasu vyznačiť v prostredí/teréne tak, aby  vizuálne nezaťažovala historické prostredie? Aké má trasa úskalia, riziká pre návštevníkov a návštevníčky? Ako systémovo navigovať a motivovať návštevníkov/čky, aby pri objavovaní a spoznávaní kultúrneho dedičstva Banskej Štiavnice uprednostňovali peší pohyb? 

•    Aký bude výsledok prechádzky? 
Získame viac informácii a rozmanitejšie pohľady pre realizáciu navrhovanej trasy. Hodnotenie trasy bude podkladom pre návrh participatívneho riešenia navrhovanej trasy. 

•    Aký bude BONUS „mapovacej“ prechádzky pre jej účastníkov a účastníčky? 
KOMENTOVANÁ PREHLIADKA povrchovej expozície banského skanzenu. 

Sme presvedčení, že projekty motivujúce k pešiemu pohybu prispejú k zníženiu negatívnych dopadov motorovej dopravy v prostredí lokality UNESCO.  
Slovenské banské múzeum na realizáciu projektu PEŠO DO SKANZENU získalo podporu OOCR Región Banská Štiavnica. 

Podujatie sa uskutoční v súvislosti s celoslovenským pracovným stretnutím ambasádorov Európskeho klimatického paktu v Banskej Štiavnici (7.- 8. 4.2022). Slovenské banské múzeum je tiež členom tejto platformy. Hosťom/účastníkom podujatia bude aj Vladimír Šucha, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku   

Tešíme sa na tvorivé a poznávacie stretnutie!   

Európsky klimatický pakt je celoeurópska iniciatíva Európskej komisie, ktorá vznikla v decembri 2020 a oslovuje jednotlivcov, komunity a organizácie s ponukou účasti na budovaní zelenšej Európy. Pakt má za cieľ zapojiť občanov a komunity do boja za našu klímu a životné prostredie, informovať, inšpirovať a podporovať spoluprácu medzi ľuďmi a organizáciami - od orgánov na národnej, regionálnej a miestnej úrovni až po podniky, zväzy, organizácie občianskej spoločnosti, vzdelávacie inštitúcie, výskumno-inovačné organizácie, skupiny spotrebiteľov, ako aj jednotlivcov. Nosnými témam Paktu sú udržateľná mobilita, energia a spotreba. Zapojenie do Európskeho klimatického paktu je možné na individuálnej úrovni prostredníctvom prísľubu na platfome count us in. Jedným z prísľubov, ktorý môžu občania zložiť je aj prísľub walk and cycle more.
Meno organizátora: Slovenské banské múzeum
Fotografie
Podobné podujatia
OD TEREZKY PO HUTU
Overené podujatieOD TEREZKY PO HUTU
Slovenské banské múzeum, Banská Štiavnica
OD TEREZKY PO HUTU
Overené podujatieOD TEREZKY PO HUTU
Slovenské banské múzeum, Banská Štiavnica
Godzone konferencia 2024 - Spolu
Overené podujatieGodzone konferencia 2024 - Spolu
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
OD TEREZKY PO HUTU
Overené podujatieOD TEREZKY PO HUTU
Slovenské banské múzeum, Banská Štiavnica
Godzone konferencia 2024 - Spolu
Overené podujatieGodzone konferencia 2024 - Spolu
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica