Petra Tejnorová, Jaro Viňarský a kol.: You Are Here

Podujatie Žilina

Petra Tejnorová, Jaro Viňarský a kol.: You Are Here / Stanica

Tanečné predstavenie, fyzický sprievodca prítomnosťou, ľudskými vzťahmi a inými dobrodružstvami.

Slovák Jaro Viňarský, Češka Tereza Ondrová a Belgičan Nathan Jardin sa stretávajú v priestore a čase bez akýchkoľvek sociálnych identifikacií, v momente tu a teraz priamo pred vašimi očami. Sú v blízkosti na vzdialenosť polibka, zjavujú sa aj so svojou viditeľnou skrytosťou. Zažívajú spolu s vami ako nevysloviteľne málo stačí ku komunikácii a ako môže byť strašidelné "teraz", keď je čas rozložený len do toho, čo bolo, čo mohlo byť a čo bude. Ten, kto sa zmieta v tomto mechanizme, nemá čas na to, čo je tu. Ešte že ty si tu.

YOU ARE HERE - je niečo ako číry okamih prítomnosti možný, alebo sme neustále vláčení našou minulosťou, predsudkami, nahromadenou skúsenosťou a plánmi? Je možné medzi hektickou produkciou významov skutočnosti a rezignáciou na schopnosť vnímať a rozumieť, zažiť čas iného druhu, keď se napríklad len jednoducho dívame na tanec? A možno ešte na menší detail - na jedného tanečníka, na jeho oči, alebo na jeho pravý lýtkový sval. Je možné premieňať v prítomnosti predstavy našej perspektívy a zamerať sa aj sami na seba, na našu divácku telesnosť, na to, ako naše vlastné telo práve vníma a cíti?

YOU ARE HERE - nechajte sa previesť a nechajte se vykoľejiť! Samozrejme nie z niečoho, ale pre niečo. Nechajte sa vykoľajiť „pre prítomnosť”. Netvrdíme, že číra prítomnosť ponúka nejakú hlbšiu pravdu, ale že zmena uhlu pohľedu, temporytmu a citlivosti, vás, ako diváka, jednoducho aktivuje a dá vám možnosť tvorivo vnímať svet okolo vás. A kto vie, možno uvidíte veci, ktoré väčšinu času viditeľné nie sú, pretože sú nevobyčajne blízko, sú až prehnane "tu a teraz".

Réžia: Petra Tejnorová
Svetelný dizajn: Tomáš Morávek
Hudba: Dominik Žižka
Scéna a kostýmy: Adriana Černá
Konzultácie: Alice Koubová, Mathew Rogers
Produkcia: Michal Somoš, SKOK!, Tanec Praha

Vstupné: 5,00 / 3,00 €

Miesto konania podujatia: Stanica Žilina-Záriečie, Závodská cesta 3, Žilina
Dátum začiatku podujatia: 20. Októbra 2016 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 20. Októbra 2016 20:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2184N 18.731E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Petra Tejnorová, Jaro Viňarský a kol.: You Are Here / Stanica

Fotografie
Podobné podujatia