Pezinský permoník 2016

Podujatie Pezinok

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Kultúra
Ďalšie podujatia v meste Pezinok

Pezinský permoník 2016

Aj tento rok sa stretnú v Pezinku zberatelia zo Slovenska i zahraničia v rámci Pezinského permoníka - 12. - 14. august 2016.

Už tradične každý rok v auguste prichádza Pezinský permoník do areálu Pezinského kultúrneho centra a prináša so sebou prehliadku toho najkrajšieho, čo zem vydala zo svojej tajomnej pokladnice. Môžete tu obdivovať klenoty zo zbierok slovenských i zahraničných zberateľov alebo sami vystaviť svoje exponáty na obdiv a posúdenie laickej či odbornej verejnosti. Mnohí z vás poznajú toto podujatie aj pod názvom Malokarpatská výstava a burza minerálov, fosílií a drahých kameňov.

Túto fascinujúcu výstavu sprevádza vychytená zberateľská burza, kde si môžete nejaký ten skvost sami zakúpiť, vymeniť alebo sa o ňom poradiť a dozvedieť čosi viac od skúsených zberateľov.

Atmosféru zlatej horúčky na Klondiku vám tiež pripomenie ďalší ročník pouličného ryžovania zlata na Slovensku, ktorý sa stal rovnako tradičnou súčasťou Pezinského permoníka. Nejedno dieťa bude po ryžovaní zlata chodiť doma so zasneným pohľadom a horlivo po večeroch čítať dobrodružné knihy z čias divokého západu.
Bohatý sprievodný program ako rozličné súťaže pre deti i dospelých, rezanie achátov, filmové ukážky zo života baníkov, mestská opekačka, dobrá hudba či chutné pezinské vínko sú zárukou, že Pezinský permoník sa natrvalo zapíše aj do vašich sŕdc a každý rok sa budete tešiť na stretnutie s ním.

Fotografie
Podobné podujatia