PitStop Žilina

Podujatie Žilina

Po veľkom úspechu v Poľsku prináša sieť autoservisov ProfiAuto akciu PitStop už aj na Slovensko. O dva týždne si môžu vodiči nechať bezplatne skontrolovať vozidlo odborníkmi a pripraviť sa tak na zimnú sezónu bez nehôd. Akcia zavíta prvýkrát do Žiliny.
Správne servisované auto je jedným z predpokladov bezpečnej jazdy, a to najmä počas zimnej sezóny, kedy vodiči musia počítať aj so zhoršeným stavom vozovky. ProfiAuto preto prináša po veľkom úspechu v Poľsku akciu PitStop aj slovenským vodičom. Už 28. októbra budú môcť motoristi využiť bezplatnú odbornú kontrolu v Žiline.  
,,V mnohých prípadoch za nehodu na cestách nemôže nepozornosť vodiča, ale zlý technický stav vozidla. Som preto rád, že touto našou iniciatívou môžeme prispieť k zvýšeniu dopravnej bezpečnosti, čo je aj jedným z cieľov, ktoré sme si vytýčili pri vstupe na slovenský trh,“ hovorí Jindrich Krejčí, riaditeľ ProfiAuto pre Českú republiku a Slovensko.
Autá budú kontrolovať profesionálni automechanici spoločnosti AZ Car, ktorá je kľúčovým partnerom ProfiAuto na Slovensku. Počas kontrol sa zamerajú na prvky aktívnej bezpečnosti. Pozornosť budú venovať tlaku v pneumatikách, skontrolujú podvozok, brzdovú kvapalinu, zavesenie, stav akumulátorov, stieračov, predného okna, svetlometov a urobia bezplatnú diagnostiku motora. Odborníci tiež vodičom poradia, ako majú postupovať v prípade, že na svojom aute objavia nejakú poruchu.
Vodiči tak môžu ušetriť a vyhnúť sa nemalým výdavkom, ktoré sú spojené so zanedbávaním technického stavu vozidla.
,,Počas našej praxe sa neraz stretávame s prípadmi, kedy vodiči vyhľadajú pomoc autoservisov až vo chvíli, kedy sa na vozidle objaví porucha. Neuvedomujú si, že týmto chybám by sa dalo predísť pravidelnou prevenciou. Dokonca by tak dokázali ušetriť, pretože preventívne zásahy sú menej nákladné ako samotná oprava poruchy. Všetci sa dôkladne venujeme vlastnému zdraviu a prevencii, ale na autá zabúdame. Preto budeme vodičov na akcii PitStop upozorňovať aj na túto skutočnosť,“ uvádza Rudolf Staník, konateľ spoločnosti AZ Car.

Meno organizátora: ProfiAuto, AZ Car
Fotografie
Podobné podujatia