Premietanie v knižnici

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Premietanie v knižnici

Pozývame Vás na PREMIETANIE V KNIŽNICI!

Slovenské národné stredisko pre ľudské práva pre Vás pripravuje prvý diel nového cyklu s názvom Premietanie v Knižnici. V tomto cykle Vám Stredisko priblíži filmy s témami ľudských práv a diskriminácie, aby aj takouto formou šírilo osvetu a toleranciu v spoločnosti.

Prvým filmom, ktorý budeme premietať bude film Popieranie holokaustu (Denial) z roku 2016, v ktorom si zahrala Rachel Weisz, prednedávnom ocenená cenou BAFTA, ako najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe.
Príbeh sa z väčšej časti venuje sporu profesorky holokaustových štúdií a popierača holokaustu, ktorý v dnešnom kontexte nadobúda ešte vyššiu spoločenskú dôležitosť. V ére alternatívnych faktov, antisemitizmu a popierania historických udalostí film pomocou sporu dvoch opozičných táborov zobrazuje, ako neustále musíme obhajovať pravdu a zastať sa tých, ktorí sú v nepráve.

Prídite preto aj Vy s priateľmi, rodinou, alebo aj len tak sami. Súčasťou premietanie bude aj podnetná diskusia s pracovníkmi Strediska, na ktorej bude dosť priestoru pre Vaše otázky. Pre tých, ktorí naozaj prídu, budú možno pripravené pukance pre doladenie atmosféry.

Tešíme sa na Vás

VSTUP VOĽNÝ.

Kapacita knižnice je obmedzená, preto svoju účasť prosím potvrďte emailom na cernakova@snslp.sk. Ďakujeme