Lordi na zámku

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Lordi na zámku

Lordi na zámku

 Účinkujú: Maroš Kramáš, Peter Šimun a Jozef Vajda
Jemne škandalózna komédia vtiahne divákov do tajomstiev troch lordov, ktorí v svojej noblesnej samoľúbosti aj keď mimoriadne humorne, ale predsa len drsne doplatia na svoje klamstvá a vychvaľovanie. Úžasná zábava od začiatku do konca predstavenia.

Hra LORDI vznikla na základe korešpondencie slávneho Oscara Wildea. V salónnej komédii, ktorá si uťahuje z mužskej samoľúbosti, ale je aj oslavou pevného priateľstva, bizardnú zápletku rozohrajú traja lordi v podaní: Maroša Kramára, Jozefa Vajdu a Petra Šimuna, naštudovanú v réžii: Petra Serge Butka.

Nebudú sa ale čítať žiadne „liebesbriefs“ a ani obchodné listy nejakej z významných korporácií. Pripravené je oveľa väčšie prekvapenie, ktoré ale nie je vhodné pre osoby mladšie ako pätnásť rokov a puritánske dámy. Titul je „mierne pikantný“ a preto je vhodný pre dospelé publikum, ktoré sa chce dobre zabaviť.

 Inscenácia LORDI je dielom, ktoré vzniklo na základe objavenej korešpondencie v podkroví jedného z parížskych bytov. Objavil ju literát Pascal Renia, ktorého mimoriadne zaujala a snažil sa z nej vyťažiť potenciál dramatického diela. Konkrétne však ide o hru, ktorú mali takpovediac rozpísanú ešte Oscar Wilde s priateľom Robbiem Rossom. Inšpiráciou pre napísanie politickej frašky na anglickú aristokraciu, ktorá mala zdá sa recept na morálku a tradicionalitu, sa stalo práve Wildovo odsúdenie londýnskym súdom za sodomiu a jeho dvojročné väznenie.

Korešpondencia zahŕňala prepracované schémy a detaily hry, ktorá však neuzrela svetlo sveta za života svojich tvorcov. Tento krát sa však dostáva k divákom v slovenskej premiére, v produkcii Ateliéru Maroša Kramára a chce odhaliť tak trochu aj trpké tajomstvo ukryté v listoch, ktorými sa v podstate inscenácia tvorila.

Užite si známe divadelné predstavenie LORDI v krásnej Zlatej sále Kataríny Pálffy a užite si zámockú atmosféru v novootvorenom 800ročnom zámku v Pezinku.
Spravte si pred predstavením pekný deň a príďte skôr. Čaká na vás prehliadka zámku, čarovnej Galérie umeleckého skla i naozajstných Pálffyho apartmánov. Poseďte si na nádvorí, urobte si ochutnávku vo vinárstve, vychutnajte si večeru v Zámockej vieche alebo Palffy restaurant.

 Miesto: Zlatá sála Kataríny Pálffy, Šimák Zámok Pezinok
 Vstupenky:
predpredaj.sk➡ bit.ly/2rI3zCW
Lístky: na sedenie

Viac info: 033/798 90 00 - recepcia
zamokpezinok.sk

Začiatok podujatia: 2. 3. 2020 19:00:00
Koniec podujatia: 2. 3. 2020 21:00:00
Vstupenky