Cestovateľský festival Cestou necestou vo Zvolene

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Cestovateľský festival Cestou necestou vo Zvolene

Cestovateľský festival Cestou necestou vo Zvolene

Cestovateľský festival Cestou necestou opäť v priestoroch domu kultúry ŽSR vo Zvolene.

Navštívime nádhernú exotickú Srí Lanku, magické Azorské ostrovy a Miladka nám prezradí, ako sa sólo cestovateľke cestuje po Južnej Amerike.


18:00 Gabo Antal - Rajská Srí Lanka
Srí Lanka bola označená ako najkrajší ostrov planéty už prvými európskymi objaviteľmi. Ja som ju navštívil po šiestich masochistických týždňoch v Indii a nielen preto som mal pocit, že som sa ocitol v raji na zemi. Prevediem vás nádhernými plážami ostrova Cejlón, prejdeme si treky s parádnymi výhľadmi, posvätné chrámy zapísané v zozname svetového dedičstva Unesco, navštívime čajové plantáže, prevezieme sa na súkromnom ťuk-ťuku, najpomalšími vlakmi a najplnšími autobusmi, kde neviete, či sa potíte vy, alebo na vás nalepená prísediaca pani, kde vám do rytmu bude donekonečna hrať Srí Lanská verzia Senzi TV a šofér sa bude snažiť prekonať všetky rýchlostné rekordy a zákony gravitácie, ochutnáme najlepšie exotické ovocia ale aj najštiplavejšie domáce jedlá, ale najmä vás presvedčím, že Srí Lanku aspoň raz za život treba navštíviť!


19:00 - 19:15 prestávka

19:15 Michal Žiačik - Azorské ostrovy stopom a pod holým nebom
Cestovanie je pre mňa ako droga. Rád spoznávam krajiny mimo turistických atrakcií, vyhľadávam stretnutia s miestnymi ľudmi, s ich zvykmi a ochutnávam typickú domácu kuchyňu.Tak som poňal aj cestovanie na Azorských ostrovoch, kde som prestopoval ostrov Sao Miguel krížom krážom, spal som pod holým nebom a spoznal tých najsrdečnejších ľudí. Oddychoval som v horúcich sopečných prameňoch, na divokých plážach s čiernym pieskom a úžival som si premenlivé počasie ostrovov večnej jari.

20:15 - 20:30 prestávka

20:30 Miladka Konečná - Sama naprieč Južnou Amerikou
8 mesiacov, 7 krajín, zhruba 14 000 km precestovaných v autobusoch, 27 couchsurfing hosťujúcich a stovky úžasných a večne vysmiatych miestnych ľudí. Porozprávam vám o čare Karibiku, kolumbijskom (aj peruánskom) Machu Picchu, o dobrodružstvách v ekvádorskej Amazónii, o sandboardingu na peruánskom piesku, o tom, ako som zápasila s nadmorskou výškou v Bolívii, ako aj o nehodách, ktoré sa mi prihodili takmer v každej krajine. No a v neposlednom rade vám vyrozprávam, ako som sama žena precestovala Južnú Ameriku prevažne vďaka couchurfingu a prespávala u miestnych, úplne neznámych ľudí.
MiliMundo

---------------------------------------------------------------------------------------
LÍSTKY: https://tinyurl.com/u8cc5sf

Vstupné:
- 6 € predpredaj
- 7 € na mieste
- 5 € na mieste na poslednú prezentáciu (podľa kapacity)

Začiatok podujatia: 4. 3. 2020 18:00:00
Koniec podujatia: 4. 3. 2020 21:30:00
Vstupenky