Sú stále dobrí, aj preto nesedia doma

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Sú stále dobrí, aj preto nesedia doma

Sú stále dobrí, aj preto nesedia doma

Ako sa dnes v Bratislave žije aktívnym seniorom? Majú dostatok podnetov pre zmysluplné trávenie voľného času? Zistenia sú pozitívne. Aktívny senior si môže vyberať z čoraz bohatšej ponuky možností. Nielen mesto, ale aj prosenior združenia a komunity im prinášajú rôznorodé aktivity. Nezisková organizácia STÁLE DOBRÍ seniorom ponúka užitočné prednášky, workshopy, vzdelávacie, kultúrne a zábavné aktivity.

Nezáleží na tom koľko má kto rokov, ale na tom, ako sa k nim postaví a ako si ich vie užiť. Toto posolstvo medzi seniormi šíri nezisková organizácia STÁLE DOBRÍ. „Snažíme sa medzi seniorov preniesť pocit, že starnutie netreba brať ako problém, či príťaž, ale ako príležitosť užiť si ju, dovoliť si niečo, na čo doteraz nemali čas, či objavovať zatiaľ neobjavené,“ vysvetľuje riaditeľka neziskovky Mária Drahošová. Medzi stále dobrými seniormi je vyhľadávaná Tančiareň, či literárne a hudobné večery v Berlinke, navštevujú komentované prehliadky výstav, pamiatok, poznávacie vychádzky do prírody, pravidelne sa zúčastňujú prednášok a workshopov na užitočné seniorské témy. Svoju fyzickú kondíciu si vylepšujú v kurzoch nordic walkingu či petangu.

 

Hodnotný obsah a intenzívny sociálny a medzigeneračný kontakt seniorom prináša zábavné popoludnie RADOSŤ BYŤ SENIOROM. Každé zo stretnutí je o ľudských prepojeniach, spoločných zážitkoch, silných príbehoch, a užitočných informáciách. Vieme, aké sú pre seniorov dôležité,“ vysvetľuje manažérka popoludnia Soňa Deglovičová. Ambasádorkou projektu je Iveta Malachovská, ktorá sprevádza popoludním a talk show „Na slovíčko“. Prehodiť pár slov sa už zastavili bývalé hlásateľky Nora Beňačková, Ada Straková, speváci Marcela Laiferová a Jarko Dvorský, ale aj herci Ida Rapaičová, Ferko Kovár a Danka Košická. Zaujímavé boli stretnutia so spisovateľkou a režisérkou Marianou Čengel Solčanskou, či hokejovou legendou Jožkom Golonkom.


Na ďalšie z radostných stretnutí pozývajú STÁLE DOBRÍ seniorov do hotela Carlton 7. júna. Seniori spoznajú krásy Trnavy, získajú rady ako cestovať v seniorskom veku a tipy na seniorské pobyty. Študentky Univerzity tretieho veku sa podelia o zážitky zo študijnej cesty na svetový kongres o turizme seniorov v exotickej Číne. „Na slovíčko“ sa zastavia úspešné dámy, herečka Eva Matejková a harfistka Katarína Turnerová. Opäť nebude chýbať občerstvenie a obľúbená tombola. Byť aktívnym, vytvárať si priateľstvá a medzigeneračné väzby, je skvelá príležitosť ako si aj v seniorských rokoch udržiavať psychickú a mentálnu sviežosť. Zistenie, že sa navzájom potrebujeme, napĺňa životy seniorov radosťou a spokojnosťou, mení ich pohľad na starobu na pozitívnejší.

Aprílový program RADOSŤ BYŤ SENIOROM bol z dôvodu opatrení proti koronavírusu preložený. Zakúpené vstupenky platia aj pre náhradný júnový termín. Viac Info na www.staledobri a FB stránke STÁLE DOBRÍ.