Profil zločinu - Sexuálne zločiny

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Profil zločinu - Sexuálne zločiny

Profil zločinu - Sexuálne zločiny

Zločin je, žiaľ, súčasťou nášho života. Má veľa podôb a mali by sme o ňom otvorene hovoriť.
PROFIL ZLOČINU je diskusný večer odvážnej novinárky Kristíny Kövešovej a jej hostí, ktorí sa venujú odhaľovaniu kriminálnych činov, vedia zistiť príčinu a priblížiť myslenie páchateľov alebo psychopatických osobností. PROFIL ZLOČINU sú rozhovory s odborníkmi, zostrihy z reportáží na plátne a obrazovkách počas diskusie, ale aj odpovede na otázky divákov v príjemnom prostredí reštaurácie Blue Bear.

Júlová téma bude venovaná sexuálnym zločinom.

Tieto trestné činy sú veľmi ponižujúce a traumatizujúce. Obete sexuálneho zneužitia dokážu rozprávať častokrát až po rokoch, niektorí si svoje tajomstvo odnesú do hrobu. Inštitúcie, kde ľudia hľadajú útočisko, sa stanú miestami zneužitia moci. My budeme hovoriť o kauze v resocializačnom zariadení Čistý deň a o prípade zneužívania v Sabinove. Prečo ostávajú takéto zločiny utajené nám povedia bývalý cirkevný sudca a cirkevný aktivista, prehovorí aj samotná obeť, ako aj rodičia detí, zástupca polície, či sociálna poradkyňa.

Hostia:

Ján Rozek - zakladateľ spolku Pre čistú cirkev, ktorá pomáha obetiam cirkevných pracovníkov, kresťanský aktivista a bývalý cirkevný sudca Brnianskej diecézy

Ida Želinská - sociálna poradkyňa, aktívna ochrankyňa ľudských práv s dlhoročnou praxou v sociálnej oblasti

Rodičia obete z resocializačného zariadenia Čistý deň

Patrik - obeť sexuálneho zneužívania

Stanislav Španko - riaditeľ Úradu kriminálnej polície SR

16.07.2020 20:00
BLUE BEAR Restaurant and Bar, Mýtna 48, 811 07 Bratislava