Tajovského divadelné dni 2020

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Tajovského divadelné dni 2020

Tajovského divadelné dni 2020

Tajovského divadelné dni 2020
regionálna prehliadka amatérskeho divadla
Rok 2020 a práca na poli neprofesionálneho divadla bola vo veľkej miere poznačené opatreniami vlády v následku pandémie. Plánovaná regionálna prehliadka Tajovského divadelné dni 2020 sa mala konať v marci. Po uvoľnení opatrení prípravy pokračovali a tohto roku sa budú regionálne prehliadky na celom Slovensku konať v septembri.
TAJOVSKÉHO DIVADELNÉ DNI 2020 budú trochu netradičné, ale o to zaujímavejšie. Na spoločnú prehliadku neprofesionálnych divadiel sa spojili v našom prípade tri osvetové strediská – Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici, Podpolianske osvetové stredisko vo Zvolene a Pohronské osvetové stredisko v Žiari nad Hronom. Diváci tak budú mať možnosť porovnávať prácu ochotníckych divadiel z viacerých okresov. Prehliadka bude spojená aj s prehliadkou divadla pre deti, kde sa predstavia dva súbory dospelých hrajúcich pre deti a jeden detský súbor. V detskom bloku 24. septembra sa predstavia – Divadlo Zelienka s hrou „O sedliačke darebáčke“, Detské divadlo pri ZUŠ v Brezne s inscenáciou „Pampulóni“ a Potulné dividlo s hrou „Maťko a hlupáci“

Štvtkové popoludnie 26. septembra 2020 odštartuje divadelný maratón vernisážou výstavy Literárno-hudobného múzea ŠVK pri príležitosti Roka slovenského divadla „Za oponou ochotníckeho divadla“. Prvé súťažné predstavenie dospelých amatérskych divadiel bude patriť Potulnému dividlu J+T z Medzibrodu a ich „Táračky“. Ďalší súbor bude tiež zo susedného Mezibrodu. Komédiu „Hrúza čo sa robí“ zahrá Mezibrodské kočovné divadlo. Večer sa predstavia členovia Divadelného súboru Tŕnie s veselohrou „Pohreb“, ktorí budú reprezentovať zvolenskú osvetu. Piatok 25. septembra 2020 tiež hosťujúcim súborom, ktoré sú z osviet vo Zvolene a Žiari n. Hronom. „Polnočné vlámanie“ zahrajú členovia DS MÚZa z Novej Bane. V druhom predstavení dňa prídu krupinčania z Divadla Braxatoris a už v piatok nám ponúknu „Kľúče na nedeľu“. Ako asi môže vyzerať Ženská vojna“ nám vyrozpráva Naše divadlo z Lehôtky nad. Hronom. Sobota 26. septembra 2020 bude patriť súborom z okresu Brezno. „Nebo – peklo“, komédia P. Karvaša sa odohrá v podaní DS J. Chalupku mesta Brezno. Prehliadku uzatvorí inscenácia DOS Ráztočan z pera Z. Vaníkovej „Bisťu dedina – Bomba nápad“.
Veríme, že z bohatej ponuky si dokážete vybrať a prídete povzbudiť ochotníkov z troch regiónov. Z nich odborná porota určí víťazov a tieto súbory budú reprezentovať svoje regióny na krajskej prehliadke v Revúcej.
Vstupné na každé z predstavení: Dospelí 2 € / dôchodcovia, ZŤP 1 €

Začiatok podujatia: 24. 9. 2020 8:30:00
Koniec podujatia: 26. 9. 2020 22:00:00