MILAN SLÁDEK

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

MILAN SLÁDEK

MILAN SLÁDEK

Filmový klub Ilúzia uvádza:

Významný slovenský mím Milan Sládek pohľadom režiséra M. Šulíka.

Milan Sládek je dokumentárny film o výnimočnej osobnosti slovenskej kultúry. Zachytáva jeho tvorivú i životnú cestu bohatú na neočakávané zvraty.

Sládek stál na začiatku 60-tych rokov pri zrode modernej slovenskej pantomímy. Nadväzoval na tvorbufrancúzskych mímov J.-G. Deburau, J.-L. Barraulta či M. Marceau, rýchlo si ale vypracoval vlastný divadelný jazyk. Predstaveniami Hrča, Únos do ticha, Starinár ovplyvnil nielen našich, ale aj európskych divadelníkov. Po vstupe sovietskych vojsk V roku 1968 Milan Sládek emigroval do Nemecka. So svojimi predstaveniami precestoval celý svet, založil divadlo pantomímy Kefka i medzinárodný divadelný festival Kaukliar. Dnes žije a pracuje v Kolíne nad Rýnom a napriek tomu, že má viac ako osemdesiat rokov, stále hrá svoje predstavenia.

Film je bohatý na archívne materiály, fotografie, záznamy predstavení i výpovede umelcových spolupracovníkov. Je svedectvom nielen o individuálnom úsilí Milana Sládka, ale aj o osudoch celej generácie slovenských divadelníkov.

12.10.2020
Čas:
17:30 hod.
Miesto:
Kino Kultúra v Ružomberku
Vstupné:
4,00€ / 3,00€