CHVÁLA ZBERATEĽSTVA - prezentácia publikácie

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

CHVÁLA ZBERATEĽSTVA - prezentácia publikácie

Prezentácia novej publikácie Chvála zberateľstvu (Klenoty Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici)                   
Miesto konania: Banská Štiavnica, Kammerhof
Dátum konania: streda 19.1.2022 
ČAS: 16.00 – 17.30
 
Pozývame Vás na prezentáciu očakávanej reprezentatívnej publikácie o histórii a cennom zbierkovom fonde Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici. 
Súčasťou programu bude aj viacero prekvapení. 
PROGRAM:
16.00: Flautokruhy (Zuzana Kovárová a jej žiačky) 
16.15 – 16.30: Predstavenie publikácie editorkou Adrianou Matejkovou
16.30 – 16.50: Čo sa do publikácie nezmestilo? Komentovaná prezentácia Daniela Harvana vybraných fotografií zo zbierkového fondu múzea 
16.50: Prekvapenie z depozitára. Mimoriadna prezentácia cenného zbierkového predmetu. 
17.00 – 17.30: Autogramiáda, diskusia 
 
Pozor! Na podujatí bude kniha v predaji za mimoriadnu uvádzaciu cenu 33,- eur (v bežnom predaji je cena knihy od 39,- eur) 
 
Koncom decembra 2021 vydalo Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici reprezentatívnu publikáciu Chvála zberateľstvu: Klenoty Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici v slovensko-anglickej jazykovej mutácii. 
            Cieľom knihy je prvýkrát v dejinách Slovenského banského múzea, významnej pamäťovej a fondovej inštitúcii v lokalite UNESCO, ucelene predstaviť fenomén múzejníctva v Banskej Štiavnici, zbierkotvornú činnosť - unikátny zbierkový fond múzea slovenskej a zahraničnej verejnosti.
            Táto vyše 200 stranová publikácia v 10 kapitolách prostredníctvom pútavých textov predstavuje čitateľom vzácny a rozmanitý múzejný zbierkový fond múzea. Kniha je vizuálne príťažlivá vďaka bohatej  obrazovej dokumentácii, nechýbajú bibliografické odkazy na pramenný materiál a odbornú literatúru. Kniha je určená odbornej a širokej verejnosti a všetkým tým, ktorí sa zaujímajú o históriu, muzeológiu, geológiu, montanistiku, kultúrne a industriálne dedičstvo Slovenska.
             Vydanie publikácie bolo podporené prostredníctvom crowdfundingovej kampane na slovenskej platforme StartLab.

Záujemci si môžu publikáciu zakúpiť v obchodíkoch expozícií  Slovenského banského múzea alebo objednať na e-mailovej adrese: kniznica@muzeumbs.sk.