Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om

Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om

Správa o hrdinovi alebo Hra hrdinu v interpretácii Radošinského naivného divadla a Slovenského ľudového umeleckého kolektívu.

Legendárna hra na slovenskú legendárnu tému Jááánošííík po tristo rokoch Stanislava Štepku a Radošinského naivného divadla, ktorá je v repertoári od premiéry v roku 1970, ožilo v decembri 2015 na javisku v novej nevídanej scénickej podobe.

Okrem známych a zľudovených literárnych textov, aktuálnych glos a známych interpretov RND prichádzajú v ozvláštňujúcej podobe a v novej dramaturgii do kultovej inscenácie, ktorá sa už medzičasom stala maturitnou otázkou, skvelí tanečníci, hudobníci a speváci SĽUK-u, aby spolu s radošincami a režisérom Jurajom Nvotom vytvorili výnimočný humorno-divadelný a tanečno-spevácky tvorivý kabaretný večer na spoločnú a známu jánošíkovskú tému. Poetika RND dostáva od SĽUK-u nový tvorivý impulz a spolu s hercami, spevákmi, hudobníkmi a tanečníkmi obidovch umeleckých telies chcú prostredníctvom klasického titulu RND ponúknuť divákom nový, pôsobivý a originálny divadelný večer plný humoru, spevu a tanca.

19:00