Pohoda festival 2022

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Pohoda festival 2022

Pohoda festival 2022

Pohoda je umelecký festival na ktorom sa alternatíva, indie, elektronika, world music a punk stretávajú s klasikou; spolu s literatúrou, tancom, vizuálnym umením, filmom a divadlom.

Hlavný program festivalu tvorí hudba rôznych žánrov, vystúpili kapely reprezentujúce rock, punk, folk, rockabilly, world music, reggae, ska, pop, jazz, rave, rôzne žánre tanečnej hudby, folklór, ale aj klasická hudba.
Nechýbajú divadelné predstavenia, balet i súčasný moderný tanec, film, prezentácia literatúry, designu aj výtvarného umenia, diskusie na rôzne spoločenské témy, neziskové organizácie. Od roku 2004 sa koná festival na trenčianskom letisku, návštevníci môžu sledovať program na dvoch open-air pódiách, otvorenej aréne a viacerých krytých arénach určených pre tanečnú scénu, ale aj tanečné workshopy, divadlo, literatúru či diskusie, pre rodiny s deťmi je k dispozícii Family park. Priamo v areáli sú dve stanové mestečká i dostatočný priestor na parkovanie.

Pohodu sa snažíme robiť s rovnakým prístupom, ako keď pozývate niekoho k sebe domov na návštevu. Chcete, aby sa u vás cítil dobre, aby mal dobrý program, aby si mal kde sadnúť a ak chce, aj kde prespať, pripravíte dobré jedlo a pitie a urobíte všetko pre to, aby sa cítil dobre aj v kúpeľni či na záchode. Potom môžete počúvať dobrú hudbu, tancovať, pozerať filmy, debatovať o radostiach i problémoch vesmíru, preberať umenie, každý čo chce a ako chce. Veríme, že tento prístup naši návštevníci cítia. My môžeme s určitosťou povedať, že sú to úžasní hostia. Vytvárajú tú najlepšiu atmosféru, akú na festivalovej scéne poznáme.
- Michal Kaščák

Tri dni preplnené radosťou, kedy sa dobré pocity odrážajú v hviezdnom, rozmanitom line-upe.
K návštevníkom sa správajú ako k rodine a naozaj každý si tu nájde niečo pre seba. - Derek Robertson, The Independent

Pohoda bola naplnená umením, hudbou a aktivitami, ktoré ju zaradili medzi Latitude a Glastonbury po obsahovej stránke, s radostnou ľahkosťou, s ktorou sa môže porovnávať len zopár európskych podujatí.
- John Wright, Virtual Festivals

Umelecký, eco-friendly prístup výrazne odlišuje slovenský klenot od jeho drsnejších a komerčnejších západných príbuzných. S lákavým line-upom, ktorý prepája množstvo žánrov a dostupnými cenami nápojov objavuje tento festival každoročne čoraz viac Britov.
- The Telegraph

Festival s bezstarostnou atmosférou sa môže pochváliť uvoľnenými návštevníkmi a skvelo vybaveným miestom, na ktorom si 30 000 ľudí neužíva len hudbu, ale aj vizuálne umenie, film, literatúru či divadlo.
- The Guardian