Slovenské Alternatívne Leto 2022

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Slovenské Alternatívne Leto 2022

Slovenské Alternatívne Leto 2022

Zakladatelia klubu Bombura v Brezne už počas totalitného režimu organizovali rôzne alternatívne kultúrne akcie. Prirodzene vznikla potreba zorganizovať festival. Po prvých troch ročníkoch na hrade Bzovík /prvý v r. 1995/, v breznianskej časti Lúčky - Valaská a v biatlonovom areáli v Osrblí, sa festival presunul na nové miesto, pod zrúcaninu hradu Revište pri Žarnovici. Tam fungoval do roku 2008. Po desiatich rokoch vznikla opäť potreba stretnúť sa. Nostalgická spomienka ľudí s iným názorom. Obnovený festival úspešne pokračoval v rokoch 2018 a 2019 na Revišti.

Rok 2020 bol opäť prelomový. Festival sa presťahoval do kempingového areálu pri jazere Počúvadlo uprostred prírody Štiavnických vrchov. Tam prebehli jeho 2 ročníky. V roku 2022 sa kruh uzatvára a festival sa vracia k svojim začiatkom. Na juh stredného Slovenska do priestorov Hradu Bzovík. Chystáme pre vás až tri pódiá a množstvo prekvapení.

POTVRDENÍ UMELCI:
Kubo Ursiny & Modrý vrch live minus123minut (SK/CZ) Elektro Guzzi (AT) Martin Geišberg & Richard Autner band Beata Hlavenková a kapela Snů (CZ/SK) Bez ladu a skladu The Carpenter Ants (USA) NTS Trio (CZ) God and Eve Marián Slávka / vLáska Veľká Potreba Drť Blikajúci Dychový Hudobný Systém Arava Gal & Marek Žilinec Nohy do X

a ďalší

Deti do 14 rokov majú vstup v sprievode rodičov zadarmo.