Balkan Beats 2018

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Balkan Beats 2018

Balkan Beats @KC Dunaj~

Temperamentné hudobné otrasy, ktoré zahrejú nohy aj uši! Neskrotnú veselicu plnú príťažlivých a originálnych cigánskych melódií nám vytvorí kapela Sendreiovci. A svieži hudobný večer okorenia horúcou zmesou balkanu, klezmeru, folku a ďalších žánrov DJi Julah a Dr. Tesla.

Sendreiovci
alebo Kokavakere Lavutara sú vynikajúci hudobníci, ktorí patria medzi najznámejšie slovenské kapely hrajúce cigánsku muziku. Ich koncerty pripomínajú bazén v lete – sú plné tlačiacich sa ľudí, ktorí sa chcú osviežiť chytľavými melódiami. Sendreiovci, ktorí v minulosti spolupracovali aj s kapelou Para, majú za sebou mnohé vystúpenia po celom Slovensku, no dostali sa aj za hranice, pretože ich prirodzený talent si všimol aj skladateľ Hans Zimmer a nahral s nimi hudbu k hollywoodskemu filmu Sherlock Holmes: Hra tieňov. Vladimír a Janka Sendreiovci a ich skupina uchovávajú autentický cigánsky folklór a túto jedinečnú hudobnú tradíciu prenášajú z generácie na generáciu.

DJ Julah
je perkusionista ethno bandy Capre, DJ a občasný producent. Ako DJ balkánskych žúrok má najradšej južanskú "všehochuť", ktorej základom je balkan beat, gypsy sound, španielska a juhoamerická muzika.

Dr. Tesla
je etablovaný ambasádor rytmov východného bloku a člen ostrieľaného projektu Brigada Rakija. V jeho podaní sa môžete tešiť na rezké melódie s horúcou dušou zo žánrov world music, gipsy, klezmeru, reggae i folklóru.

6. 1. (sobota)
Štart: 21.00 hod.
Vstup: 5€

Partneri: Radio_FM, Dobré noviny, CITYLIFE.SK, kamdomesta, Interez, MUSIC ZONE, Bombing, Music4u.sk, Kultúra v Bratislave, in.ba, BratislavaDen.sk - Bratislavský internetový denník

Miesto konania podujatia: KC Dunaj, Nedbalova 3, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 6. Januára 2018 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 7. Januára 2018 04:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1452N 17.1102E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Balkan Beats @KC Dunaj~