Radošinské naivné divadlo: To nemá chybu

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Radošinské naivné divadlo: To nemá chybu

Radošinské naivné divadlo: To nemá chybu

Horká komédia o spätnom naprávaní starých chýb.

Trochu trpký, ale najmä ľudsko-smiešny životný osud starého novinára v komédii Stanislava Štepku To nemá chybu až priveľmi pripomína naozajstný životný príbeh autora hry (kedysi takisto novinára). Novinár Fedor krátko bilancuje život a vracia sa spoločne so svojimi deťmi do vlastnej minulosti, konkrétne na miesta mimoriadne atraktívnych novinárskych stretnutí a rozhovorov. Jeho návraty sú spojené s vtipnými úvahami o naprávaní chýb - čo a ako by bolo, keby nebolo tých osudných ľudských, historických a dokonca aj vesmírnych chýb.
Autorovi takýto fantazijný výlet do minulosti poskytuje nielen možnosť s humorom premýšľať o súčasnosti a stretnúť sa s atraktívnymi osobnosťami (Evita Perónová, Lenin, Milan Rastislav Štefánik, Janko Francisci atď.), ale ponúka taktiež priestor na úvahy o vlastných chybách a ich problematickom naprávaní. Takmer všetky rozhovory s osobnosťami uvedenými v komédii To nemá chybu majú autentický novinársky pôdorys, čo hre dodáva na atraktivite a režisérovi Ondrejovi Spišákovi zase núka množstvo príležitostí na pôsobivé scénické stvárnenie.

Autor hry a textov piesní: Stanislav Štepka, réžia: Ondrej Spišák, hudba: Juraj Haško, scéna: František Lipták, kostýmy: Katarína Hollá.

Hrajú: Stanislav Štepka, Maruška Nedomová, Simona Miháliková, Zuzana Norisová/Barbora Švidraňová, Jozef Adamčík, Michal Kubovčík/René Štúr, Samuel Spišák/Ondrej Hraška, Marcela Cmorejová/Juraj Haško, Ladislav Hubáček a Vladimír Svítek.

Miesto konania podujatia: MANA, sro, Národná 7, Banská Bystrica
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/Event/Stanislav_Stepka_To_nema_chybu
Dátum začiatku podujatia: 20. Februára 2018 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 20. Februára 2018 21:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7339N 19.1458E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Radošinské naivné divadlo: To nemá chybu