Ako vyraziť do Azerbajdžanu, Arménska a Gruzínska

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Ako vyraziť do Azerbajdžanu, Arménska a Gruzínska

Ako vyraziť do Azerbajdžanu, Arménska a Gruzínska

Toto leto sa mi podarilo naplniť si netradičný cestovateľský sen. Po predchádzajúcich komplikáciách spred troch rokov, keď nám dali víza do Azerbajdžanu až 4 dni po odlete, sme sa nenechali odradiť a na druhý pokus sme strávili našu letnú cestu práve v týchto končinách. Krajinu ohňa som jednoducho chcel vidieť, ale nielen ju, ale aj susedné Arménsko.

Kto sa vyzná určite vie, že navštíviť Azerbajdžan a zároveň Arménsko predstavuje určitú logistickú komplikáciu vďaka dodnes neurovnanému sporu o Náhorný Karabach. Aj preto sme doplnili k týmto dvom krajinám Gruzínsko. To si nás však už získalo na jar počas krátkej aprílovej návštevy, kde sme si uvedomili, že sem sa jednoducho musíme vrátiť.

A prečo práve Azerbajdžan? Len tu nájdete kombináciu moderného hlavného mesta a kúsok za ním horiacu horu, bahenné sopky, prehistorické skalné kresby staré viac ako 40 000 rokov. O kúsok ďalej v horách môžete nájsť najvyššie položenú dedinu v Európe, ktorá bola donedávna odrezaná od sveta a ľudia tam hovoria dodnes vlastným jazykom.

V Gruzínsku sme zas boli prekvapení z Tbilisi. Je pre mňa asi najzaujímavejším hlavným mestom ktoré som navštívil. Následne sme si odskočili do Arménska, kde okrem Jerevanu stoja za pozretie určite nádherné kláštory, ale aj horské jazero Sevan. Pohľad na posvätnú horu Ararat cez uzatvorenú tureckú hranicu Vás potom definitívne prinúti rozmýšľať nad zložitými pomermi, v ktorých funguje táto krajina.
V Gruzínsku je však toho ešte veľa na videnie, takže po návrate z Arménska sme pokračovali na východ. Čo všetko sme stihli vidieť za skoro tri týždne sa dozviete na našej prednáške. Zároveň Vám priblížime praktické tipy ako vyťažiť maximum z návštevy týchto krajín aj za krátky čas, ktorý máte k dispozícii.

Rozprávať bude Robert Kalmar
------------------------------------
Vstupné 5,-e
Vstup od 18.00, lístky priamo na mieste pred besedou.

Po tejto besede bude ešte beseda pod názvom: "Tibet - západnou Čínou až na úpätie Everestu", ktorá sa začína od 20.00: https://www.facebook.com/events/145660242904987/

Vstupné platí pre obe besedy.
Beseda sa koná v STREDISKU KULTÚRY BRATISLAVA - NOVÉ MESTO na Vajnorskej 21.

Takže program na 28.2.
Ako vyraziť do Azerbajdžanu, Arménska a Gruzínska od 18.30
Tibet - západnou Čínou až na úpätie Everestu od 20.00

Miesto konania podujatia: Stredisko kultúry BA Nové Mesto, Vajnorská 21, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 28. Februára 2018 18:30
Dátum ukončenia podujatia: 28. Februára 2018 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1614N 17.1308E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Ako vyraziť do Azerbajdžanu, Arménska a Gruzínska