Jogošíkovô pobehaňä 2018

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Jogošíkovô pobehaňä 2018

Jogošíkovô pobehaňä 2018

Vitajte na stránkach prvého ročníka viacdenného bežeckého podujatia Jogošíkovô pobehaňä. Tento rok akcia vzniká ako priame pokračovanie úspešného minuloročného preteku Jogošíkova 15-tka. Tento rok sme sa ho rozhodli predĺžiť na viac dní a celkovo ešte trošku vylepšiť a vymýšľali sme a vymýšľali, až nám nakoniec vznikol trojdenný predĺžený víkend plný behu, prírody a radosti. Proste otvorenie bežeckej sezóny, ako sa patrí.

Sami usporiadatelia sme zanietení horskí bežci, ktorí pred vyše rokom utiekli z mesta žiť do Zázrivej a stále sa nevieme nabažiť krásy jej okolia. Myšlienka organizovať bežecké preteky a podeliť sa o tú krásu s ostatnými bežcami vznikla veľmi rýchlo po prvých objavovacích behoch, no sen sa stal skutočnosťou až v momente, keď sme boli oslovení, organizovať takýto pretek v rámci Zázrivskej Inverzie 2017. Pre nás dar z neba :)

Pretek sa teda ako aj minulý rok uskutočňuje ako súčasť festivalu Zázrivská Inverzia, pre ktorú je nesmierne dôležitý dátum 8. máj a aj my sa teda s možno trošku netradičným výberom dní našich pretekov tomuto radi podriaďujeme.

Preteky sa teda konajú v troch po sebe nasledujúcich dňoch. V nedeľu odpálime Inverziu našou najdlhšou a najzaujímavejšou trasou - Púpovským heavy halfom o dĺžke 26km. Pondelok doobeda je v rámci celej Inverzie venovaný deťom rôznymi súťažami a pestrým detským programom a my im ponúkame krásne kolečko Pálenicou o dĺžke dvoch kilometrov. Najmenší môžu bežať s rodičom ;) V pondelok večer nás čaká ďalšia novinka a vážna pecka - Javorinka vertikal, kedy sa od amfiteátra pobeží len a len a stále hore. To všetko popri západe slnka a ak nám bude zhora dané dobré počasie, sľubujeme veľké emócie. 7-dma hodina večerná navyše umožní účasť aj tým, čo ešte cez deň musia zarezávať v práci. No a v utorok - sviatok - nás čaká hlavný a vrcholný deň, kedy si zopakujeme dve minuloročné trasy - Jogošíkovu 15-tku a 7-čku, prebehneme aj našich chlpáčov a vyhlásime princov, princezny, kráľov a kráľovny Zázrivských grúňov.

My tento výber dní vidíme ako skvelú príležitosť, vziať si v pondelok voľno v práci, rezervovať si na pár dní bývanie či pribaliť stan (áno, na Inverzii môžete zadarmo stanovať priamo v mieste štartov pretekov) a prísť si prežiť krásny predĺžený víkend v Zázrivej. Plný prírody, behu a plnohodnotne stráveného času s priateľmi a rodinou, no nie? Tešíme sa na vás <3

Webstránka podujatia: https://jogosikovopobehana.wordpress.com

Registráciu spúšťame 25.1.2018
Miesto konania podujatia: Zázrivá, Slovakia, Zázrivá
Dátum začiatku podujatia: 6. Mája 2018 10:00
Dátum ukončenia podujatia: 8. Mája 2018 22:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2833N 19.1667E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Jogošíkovô pobehaňä 2018