Z Viedne do Bratislavy na morských kajakoch

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Z Viedne do Bratislavy na morských kajakoch

Z Viedne do Bratislavy na morských kajakoch - Obsadené

Tento termín je už plne obsadný! Na výber sú ďalšie termíny.

Vedeli ste, že centrom Viedne tečie Donau kanal, ktorý sa dá splavovať aj na morskom kajaku? nastúpime na úplnom začiatku kanála, prejdeme cez Viedeň a budeme pokračovať po hlavnom toku Dunaja cez NP Donau Auen do lodenice v BA.

Náročnosť je vyššia ako pri iných naších splavoch, keďže urazíme 60 riečnych km Dunaja. Našťastie však úsek Dunaja medzi Viedňou a Bratislavou je najrýchlejšie tečúci úsek po celej jeho dĺžke a teda nás rieka do večera splaví do Bratislavy aj ak pádlom ani nepohneme :)

Dĺžku trasy upravíme podľa vodného stavu, počasia a požiadavky skupiny. Splav je možné začať nad Viedňou a presť tak centrom cez Donaou kanal. Tento variant sa nám osvedčil najmä v lete, keď sú dlhé dni, dobré počasie. Prúd Dunaja sa už postará o pomoc so zdolaním 60 km. Nebojte sa, že by ste to nezvládli, kto si povie, že to chce dať, zvykne byť bez problémov a do Bratislavy dôjde s dobrým pocitom z novej skúsenosti. Pri zlom počasí sa nám osvedčil začiatok splavu pod Viedňou, čim sa vzdialenosť skráti o 18km, no prejdeme celú dĺžku NP DOnau Auen a ostane nám aj čas a sily na preskúmanie niektorých z ramiem. Skrátenie splavu sa nám osvedčilo aj pri extrémnych hodúčavách, využije tak časť dňa aj na kúpanie v Dunaji.

Cena: 49€
V cene je:
- požičanie morského kajaku a komplet výstroje
- doprava do Viedne
- inštruktor

Tento splav je ideálny aj ako príprava pred zájazdom v Chorvátsku, alebo pred inou plavbou na morských kajakoch na mori.


Bližšie info a prihlasovanie na 0915 438 156, alebo cez formulár : https://www.vodackecentrum.sk/z-viedne-bratislavy-na-morskych-kajakoch/

Miesto konania podujatia: Vodácke centrum, Botanická 7, Bratislava
Vstupenky: https://www.vodackecentrum.sk/z-viedne-bratislavy-na-morskych-kajakoch/
Dátum začiatku podujatia: 13. Mája 2018 08:00
Dátum ukončenia podujatia: 13. Mája 2018 19:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1451N 17.0715E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Z Viedne do Bratislavy na morských kajakoch - Obsadené