Unplugged v PAPE: Sestry Hudikové

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Unplugged v PAPE: Sestry Hudikové

Unplugged v PAPE: Sestry Hudikové

Okrem súrodeneckého zväzku spája sestry Ivanu a Danielu Hudikové najmä láska k hudbe, Venujú sa spevu ľudových piesní upravených pre klavír a modernú hudbu si najčastejšie vyberajú z tvorby slovenských interpretov. To, ako im to spolu ladí, ukážu na unplugged koncerte v Pape 19. apríla o 19:00 hod.

Ivana už ako päťročná začala navštevovať ZUŠ a hrať na klavíri. Obľúbený hudobný žáner nemá. Pieseň ju musí zaujať, byť niečím originálna a musí ju ďalej inšpirovať. Na základnej škole sa zúčastňovala súťaží v speve ľudových piesní. V súčasnosti pomáha vo folklórnom súbore, ale viac ju to ťahá k chrámovej hudbe. Je jednou z organistiek farnosti v Pavlovciach nad Uhom. Vo vlastnej hudobnej tvorbe zas preferuje pop. Okrem toho je učiteľkou slovenského jazyka a literatúry na gymnáziu vo Veľkých Kapušanoch.

Daniela sa hudbe a klavíru začala venovať ako osemročná. Neskôr jej učiteľ z hudobnej navrhol spievať v dievčenskej kapele pri ZUŠ. Potom začala hrať na klavíri v kapele The Fusion. Hrá na rôzne hudobné nástroje a pôsobí v ľudovej skupine ako huslistka. Nepreferuje jeden štýl muziky, ale počúva všetko, Má rada epickú hudbu a zo súčasných skladateľov obdivuje tvorbu Hansa Zimmera. Momentálne študuje informatiku v Košiciach, ale hudba nestojí bokom. Jej snom je zariadiť si domáce štúdio a produkovať vlastné veci.

Vstup voľný

Miesto konania podujatia: K13 - Košické kultúrne centrá, Kukučínova 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 19. Apríla 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 19. Apríla 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Unplugged v PAPE: Sestry Hudikové