APRÍL - MESIAC JAZZU 2018

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

APRÍL - MESIAC JAZZU 2018

3.4. – 30.4.2018

APRÍL – MESIAC JAZZU 2018 

Hudobné átrium Štátnej vedeckej knižnice a InfoUSA pozývajú  milovníkov jazzu na sériu podujatí pri príležitosti  medzinárodného sviatku  Jazz Appreciation Month (JAM).

APRÍL , MESIAC JAZZU 

Audiovizuálna výstava s ponukou tematických publikácií, projekcií filmových dokumentov o histórií jazzu a koncertných záznamov slávnych jazzmanov, súťaže o hodnotné knižné publikácie a ďalších zaujímavostí.

Projekcie v stredu o 16:00 h.

11.4.2018 The Story MILES DAVIS (125 min.)

Pozoruhodný filmový dokument o živote hudobného génia Milesa Davisa natočil uznávaný filmár Mike Dibb. Zachytáva dôležité okamihy jeho života a kariéry, od detstva v St. Louis až po smrť v roku 1991. Nechýbajú ani exkluzívne rozhovory    a zábery z koncertných vystúpení Milesa Davisa s jazzovými legendami, ako sú Dizzy Gillespie, Gil Evans, Charlie Parker, John Coltrane, Wayne Shorter a Herbie Hancock.

18.4.2018 BOBBY McFERRIN  Live In Montreal (105 min.)

Muzikant Bobby McFerrin, známy aj pod prezývkou "Don‘t Worry, Be Happyman", vstupuje na javisko pri príležitosti Montreal International Jazz Festival v roku 2005. Prostredníctvom  živého prenosu predstavuje miliónom divákom nielen svoje hudobné nadanie, ale aj zábavnú interakciu s publikom. Okrem svojich sólových piesní sa predstaví aj v improvizácií s hudobnými velikánmi.   

VSTUP VOĽNÝ!

Pre školy a organizované skupiny ponúkame projekcie v dohodnutých termínoch.

Bližšie informácie:

Hudobné átrium – nádvorie ŠVK

hudobneatrium@svkbb.eu Tel: 048/47 107 44

Otváracie hodiny: pondelok - piatok  10.00 – 17.00 h.

www.svkbb.eu

www.facebook.com/hudobne.atrium