Rozlúčka s letom vo Vidinej

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Rozlúčka s letom vo Vidinej

Súčasťou celodennej akcie bude už tradičná súťaž vo varení guľášu Vidinský kotlík, no tentokrát trochu ináč - spojená s ľudovou hudbou z Pliešovca a Hriňovej. Sponzorom súťaže je firma Mäspoma s.r.o. zo Zvolena, ktorá nám pripravila navyše aj atraktívne ceny pre víťazov!
Pre futbalových nadšencov nemôže chýbať taktiež každoročne organizovaný turnaj o Pohár starostu obce Vidiná. Pre slávnostný výkop pripravujeme prekvapenie!
Druhýkrát sa k nám vracia Divadlo z domčeka z Banskej Bystrice! Tentokrát si pre nás pripravili veľmi zaujímavé interaktívne divadlo s názvom Divadelný rebriniak! Príďte sa pozrieť ako chodia ľudia po ihrisku na chodúľoch! Sponzorom divadelného predstavenia je firma Key Partners z Lučenca.
Populárna medzi najmenšími a žiadaná rodičmi —> Aj toto leto k nám zavíta "naša" Šaška Baška so svojím divadlom spojeným s hudbou a spevom. Bude nás tam viac ako pred rokom?
Pripravované sprievodné programy pre deti:
lezecká stena, vodné gule, skákací hrad, lukostrelci, maľovanie na tvár, tvorivé dielne, detský kútik...
Okrem výborného guľášu zo súťaže nám bude rozvoniavať na ihrisku aj vôňa rôznych dobrôt ako napr. zemiakové placky, bryndzové a cesnakové lokše, pečené klobásy, zemiakové špirály, kebab, bravčové koleno s kapustou, atď., a to v stánku u DON POTATO z Fiľakova.
Ak by mal niekto chuť na sladké XL palacinky, tie vám pripravia v stánku Palacinkáreň & Café Lučenec.

Tento rok sa lúčime s letom z ešte väčšieho pódia s profi zvukom a svetlami od firmy Audiolight Nitra, na ktorom už od 12ej hodiny až do noci budete môcť vidieť vystúpenia:
Detský folklórny súbor Jánošík z Fiľakova
Detský folklórny súbor Konôpka z Vidinej
Ferko Pauer na heligónke z Vidinej
Ženská spevácka skupina Vidovenky z Vidinej
FS Tancujúce päty z družobnej maďarskej obce Egyházasdengeleg
FS Škorec z Vidinej
FS Haličan z Haliče
Sestry Sihelské z Poltára
ĽH Javorinka z Pliešovca
FS Hriňovčan z Hriňovej
FS Ipeľ z Lučenca
Priestor zahrať si na veľkom pódiu dostanú aj mladé kapely: domáca mládež Smile Band a CZUŠ Band.
Predstaví sa aj kapela This Harmony, hrajúca výhradne vlastnú tvorbu. Z piatich členov sú dvaja Vidinčania, podporte ich svojim potleskom...
Ľubo Virág - večerný program nám odštartuje svojim šarmom a talentom známy spevák z Galanty.
VIDIEK - hlavným hosťom podujatia je populárna domáca skupina, ktorej vystúpenie začne už od 18:30 hodine. Predstavia nám ich Greatest Hits Show v trvaní jednej hodiny!!! Nenechajte si ujsť legendárnych vidiečanov z Bratislavy!
www.vidiek.sk
Funny Fellows - po vidiečanoch sa nám prestaví old time band z Bratislavy, hrajúci swing v zábavnej forme. Nadväzujeme na opakujúci záujem vidieť dixieland na vidinskom pódiu, akurát teraz z iného súdka :-)
www.funnyfellows.eu
HRDZA - prešovská kapela, ktorú poznáte aj z televíznych obrazoviek z relácie Československo má talent. Kapela hrajúca zmes folkovej, ľudovej hudby spojenej s melodickými prvkami popu a rocku. Ich vystúpenie začne o 21.00 hodine.
www.hrdza.sk
MAFIA CORNER - o 22:30 hod. odštartuje obrovskú tancovačku a zábavu, pripravte si hlasivky, bude sa spievať!!! Zaručene odznejú všetky hity!!! Legálna slovenská Mafia je Mafia Corner, ideeeeeeš!
www.mafiacorner.sk

Noc ukončíme RETRO Diskotékou!!!