Hrdinovia dnešnej doby - 70 rokov zmien v ochrane ľudských práv

KATEGÓRIA:
Zdieľať podujatiePridať fotografiePridať do môjho kalendára

Hrdinovia dnešnej doby - 70 rokov zmien v ochrane ľudských práv

Pri príležitosti 70. výročia Všeobecnej deklarácie ľudských práv sme sa rozhodli tento významný dátum osláviť diskusiou s ľudmi, ktorých práca aktívne prispieva k ochrane ľudských práv v slovenskej spoločnosti. Kto sú títo ľudia, ako sa zmenila ochrana ľudských práv na Slovensku a ako vnímajú svoje postavenie v spoločnosti, ktorá ich považuje za hrdinov?

Poďte si dať niečo malé pod zub a podiskutovať o vývoji v ochrane ľudských práv. 

Pozvanie prijali:

ZUZANA LÍMOVÁ
Zuzana je režisérka, ktorá v roku 2016 nakrútila dokumentárny film Medzi nami, ktorý nastavil slovenskému pôrodníctvu zrkadlo a rozpútal vášnivú verejnú diskusiu. 
Film je exkurziou na miesta, kde sa zázrak zrodenia stal len bežnou rutinou a každý, vrátane pôrodných asistentiek a lekárov, podlieha absurdným pravidlám platným už desiatky rokov. 

JÁN BENČÍK
Ján je bloger, ktorý píše na webe Denníka N o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Svojou snahou bojuje proti neustále narastajúcemu extrémizmu na Slovensku.
V roku 2016 mu bola udelené ocenenie Biela Vrana.

ONDREJ PROSTREDNÍK
Ondrej je evanjelický teológ, ktorý háji práva najzraniteľnejších skupín spoločnosti, vrátane práv LGBTI komunít.
Pravidelne o tom píše na webe denníka SME a snaží sa svojou prácou priniesť viac tolerancie a otvorenosti do komunity veriacich.

KDE sa stretávame?
V knižnici Slovenského národného strediska pre ľudské práva. Sídlime na Laurinskej 18 v Bratislave na 2. poschodí.

Z dôvodu obmedzenej kapacity Vašu účasť na podujatí prosím potvrďte emailom DO 5. DECEMBERA 2018 na cernakova@snslp.sk alebo vyplnením formuláru: https://goo.gl/forms/VzqCt4up2LRSS0Mw2

Na podujatí bude zabezpečené aj ľahké občerstvenie. Vstup je zdarma. 

Tešíme sa na vás!