Poľovnícke dni na hrade Modrý Kameň 2016

Podujatie Modrý Kameň

Poľovnícke dni na hrade Modrý Kameň

V piatok 9. septembra sa uskutoční v slávnostnej Palote kaštieľa odborný seminár na tému Perspektívy chovu malej zveri v okrese Veľký Krtíš.
V sobotu 10. septembra pokračuje podujatie celodenným programom, ktorý sa začne o 10:00 hod. slávnostnou Hubertovou svätou omšou na nádvorí hradu.
Niekoľko poľovníckych združení a spolkov si zasúťaží v jedinečnej súťaži vo varení poľovníckeho guľášu, ktorá je tradičnou súčasťou Poľovníckych dní.
Návštevníci si môžu počas celého podujatia pozrieť ukážky z kynológie, zapojiť sa do súťaží v ručnom pílení dreva, hode kyjakom či streľbe zo vzduchovky. Pre deti je pripravené skákanie a šmýkanie na nafukovacom šašovi a divadelné predstavenie so Šaškou Baškou. RC modely áut na diaľkové ovládanie v parku, s ktorými si budete mať možnosť zajazdiť oslovia deti aj dospelých.
Tí najodvážnejší sa môžu uchádzať o pasovanie do poľovníckeho cechu samotným grófom Balašom. V hradnej kaplnke sa predstavia Citaristi z Neniniec.
O skvelú náladu sa postará každému známa slovenská klasika skupina Senzi Senzus.
Hosťom podujatia bude Štefan Skrúcaný a Ľubomír Paulovič.
Expozície múzea priblížia históriu poľovníctva a počas celého dňa budú sprístupnené bábkarske tvorivé dielne v múzeu a hračkovisko s možnosťou vyskúšať si rôzne typy bábok, vyrobiť si svoju vlastnú bábku či pohrať sa v múzeu.

Vstup na podujatie je 3 € pre dospelých a 1 € pre deti a dôchodcov. Počas podujatia môžete tiež navštíviť múzeum za špeciálne zvýhodnené vstupné. Viac informácií na www.snm.sk, prípadne telefonicky na 047 24 54 100, 0918 999 609.
Ochutnajte výborný guláš a iné dobroty pri pohári dobrého vínka alebo sa zabavte pri ľudovej hudbe!

Miesto konania podujatia: Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň, Zámocká 1, Modrý Kameň
Dátum začiatku podujatia: 10. Septembra 2016 10:00
Dátum ukončenia podujatia: 10. Septembra 2016 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.2439N 19.3333E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Poľovnícke dni na hrade Modrý Kameň

Fotografie
Podobné podujatia
Deň obce Lučatín
Overené podujatieDeň obce Lučatín
futbalové ihrisko TJ Mladosť Lučatín, Lučatín
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen