Postman /ua/

Podujatie Prešov

Postman /ua/

„Postman“ je sólový akustický projekt speváka skupiny 5 Vymir Kostantina Pocztara. Na konte má 3 EP, jeden album a viac ako 80 koncertov na Ukrajine, Slovensku, v Poľsku, v Českej republike, Litve, Lotyšsku a Moldavsku. Umelec spieva v angličtine a ukrajinčine.
V jeho tvorbe je cítiť silné vplyvy hudby šesťdesiatych rokov, hlavne Boba Dylana, Donovana, Nicka Drakea, CSNY a Gena Clarka. 1. septembra 2017 vydal Postman svoje tretie EP s názvom "Being High" a obsahuje 4 psychedelicfolkové piesne v angličtine. Všetky skladby boli zaznamenané prenosom hudby cez magnetickú pásku, čo im dáva určitý analógový charakter a zvuk. Toto EP sa objavilo na zozname najlepších ukrajinských albumov roka podľa tamojších mienkotvorných hudobných časopisov Comma a LiRoom. V roku 2016 vyhlásila medzinárodná hudobná platforma Beehype Postmanove druhé EP „Context“ za jeden t z TOP 10 albumov vydaných na Ukrajine v roku 2016.
A kto je Postman? Piesne tohto vnímavého hudobníka a textára sú citlivé, hrejivé, pohltia vás tak, až máte pocit, že vás plnosť ich zvukov prikryla ako deka, lietajúci koberec, ktorý vás presunul na iné, lepšie miesto. Jeho hudba, hoci väčšinou ľahká a príjemná na počúvanie, sa však obvykle dotýka dôležitých tém v textovej rovine. Postman je vnímavým pozorovateľom každodenného života. Zaujímajú ho najmä medziľudské vzťahy, ich pozorovanie šikovne pretavuje do textov svojich piesní.

Toto podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia v rámci projektu Christiania 2018.

Vstup: 3€, predaj na mieste.

Miesto konania podujatia: christiania prešov, Hlavná 105, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 9. Marca 2018 20:30
Dátum ukončenia podujatia: 9. Marca 2018 22:30
Pravdepodobné súradnice: 48.9992N 21.239E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Postman /ua/

Meno organizátora: christiania prešov
Fotografie
Podobné podujatia