Predstavenie knihy Tibora Szomolaiho s názvom "Klan" - Mafia a politika na Slovensku

Podujatie Fiľakovo

Predstavenie knihy Tibora Szomolaiho s názvom "Klan" - Mafia a politika na Slovensku
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web podujatia:
www.hradfilakovo.sk
Web organizátora:
www.hradfilakovo.sk
Ďalšie podujatia v meste Fiľakovo

Hradné múzeum vo Fiľakove pripravilo pre milovníkov krimipríbehov a všetkých záujemcov opäť napínavú čitateľskú besedu. Jej hosťom bude už po druhýkrát rimavskosobotský spisovateľ, pôvodne pochádzajúci z juhozápadného Slovenska, Tibor Szomolai.

Prvým literárnym úspechom autora bol román „Felvidéki saga“ (Hornozemská sága) z roku 2013. Tretí román s názvom Klan vyšiel v maďarskom jazyku v roku 2018, a keďže sa tešil veľkému záujmu  čitateľov, bol preložený do ďalších dvoch jazykov. V slovenčine vyšiel vo februári tohto roka, a do nemčiny bol preložený pod názvom Der Klan – Mafia und politik in Oberungarn. Titul pojednáva o dunajskostredskej mafii, spracováva udalosti a medializované správy spred dvoch desaťročí, viažuce sa k prívržencom tohto spolku. V príbehu vystupuje klan Pápayovcov, ako aj politici a ďalšie vplyvné osobnosti, ktoré svojim pričinením zanechali pečať na osude tejto perspektívne sa vyvíjajúcej krajiny. Kniha je kriminálnym románom z gangsterského prostredia. Svojou zápletkou pobaví, šokuje a zároveň fascinuje. Popisuje dianie na domácej politickej scéne, početné prípady zneužitia právomoci verejného činiteľa a ďalšie škandály. V knihe sa stretneme s príbehmi ľudí zo spoločnosti a mediálnych kruhov, v ktorých sa tajuplne prelína realita a fikcia. Z verejných recenzií a príspevkov vyplýva, že i v románe je veľa krutosti, ale skutočnosť bola pravdepodobne ešte omnoho desivejšia. 

 Beseda v slovenskom jazyku sa uskutoční v Mestskej knižnici vo Fiľakove dňa 17. septembra 2020, o 16:30 hodine. Na mieste bude možnosť si zakúpiť doteraz vydané diela autora, medzi nimi aj posledný, prezentovaný titul, ktorý si po besede môžu záujemcovia vypožičať už aj z knižného fondu inštitúcie.

Meno organizátora: Hradné múzeum vo Fiľakove
Fotografie
Podobné podujatia
OD TEREZKY PO HUTU
Overené podujatieOD TEREZKY PO HUTU
Slovenské banské múzeum, Banská Štiavnica
Žiadny obrázok
Overené podujatieRiadená degustácia rumov v Banskej Bystrici
predajňa Svet Nápojov, Švermova 38, Banská Bystrica, Banská Bystrica
Godzone konferencia 2024 - Spolu
Overené podujatieGodzone konferencia 2024 - Spolu
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
Žiadny obrázok
Overené podujatieViete, čo znamená protokol, etiketa, bontón, "chochmes"?
Verejná Knižnica Mikuláša Kováča, pobočka Centrum, Banská Bystrica
Žiadny obrázok
Overené podujatiePetra Džerengová medzi nami
Verejná knižnica Mikuláša Kováča, pob. Sásová, Banská Bystrica