Premietanie dokumentárneho filmu „Living in Emergency"

Podujatie Banská Bystrica

Premietanie dokumentárneho filmu „Living in Emergency"

V rámci Mesiaca frankofónie Vás Alliance Française Banská Bystrica (www.afsk.sk) v spolupráci s Lekármi bez hraníc (Médecins Sans Frontières) pozývajú na projekciu dokumentárneho filmu „Living in Emergency: Príbehy Lekárov bez hraníc“. Unikátny film zachytáva prácu vo vojnou zmietanej Demokratickej republike Kongo a konfliktom zničenej Libérii.

Filmom sa prelínajú príbehy štyroch lekárov, ktorí sa snažia poskytovať akútnu lekársku starostlivosť v extrémnych podmienkach. Dvaja z nich sú v tíme nováčikmi: 26 ročný austrálsky doktor, ktorý uviazol na odľahlej klinike v buši a americký chirurg z Tennessee, ktorý sa vyrovnáva s obrovským náporom akútnych prípadov v zdevastovanom hlavnom meste. Ďalší dvaja sú skúsenými členmi tímu: dynamický vedúci misie, ktorý sa snaží udržať morálku a napätie v tíme pod kontrolou a vyčerpaný veterán, ktorý už videl príliš mnoho hrôzy a chce odísť.

Po filme prebehne diskusia so slovenskou spolupracovníčkou Lekárov bez hraníc. Budete mať možnosť opýtať sa jej na zážitky z misií alebo na čokoľvek, čo vás na práci Lekárov bez hraníc zaujíma.

Voľný vstup.

Miesto konania podujatia: Záhrada - Centrum nezávislej kultúry, Námestie SNP 16, Banská Bystrica
Dátum začiatku podujatia: 7. Marca 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 7. Marca 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7363N 19.1438E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Premietanie dokumentárneho filmu „Living in Emergency"

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.