Premietanie v rámci festivalu ProTibet

Podujatie Košice

Premietanie v rámci festivalu ProTibet

Milí priatelia,

tento rok sme sa zapojili do premietania filmov v rámci festivalu ProTibet, na podporu ľudských práv a slobôd v Tibete. K tejto téme budeme premietať Muzikál Drapchi, odohrávajúci sa v súčasnom Tibete, kde modernita vedie neľútostnú vojnu proti tradíciám, a tí, ktorí sa odvážia proti tomu protestovať, riskujú svoju slobodu a život.
Rozpráva príbeh Jigy Gjalnang (Namgyal Lhamo), speváčky tibetskej opery, ktorá je jedného krásneho letného dňa unesená a prebúdza sa v podzemnej väzenskej kobke. Po dvoch rokoch strávených vo väzení sa jej podarí utiecť a odchádza do Nepálu a potom na Západ, kam si so sebou odnáša svoju odvahu, svoju duchovnosť a svoju tibetskú pieseň...

Keďže sa okrem tohto venujeme aj otázke porušovania ľudských práv v Číne, začlenili sme do premietania Dokument Free China, ktorý na túto tému upozorňuje a poukazuje. Slobodná Čína: Odvaha veriť ukazuje dramatické príbehy dvoch osôb – Jennifer Chengovej, bývalej členky komunistickej strany Číny a Dr. Charlese Leeho, Američana čínskeho pôvodu a podnikateľa. Obaja sa stanú obeťami politickej kampane čínskeho komunistického režimu proti tradičnej meditačnej praxe Falun Gong. Dokument de facto divákovi ukazuje jedno z tragickejších a zároveň najtabuizovanejších tém súčasnej Číny. Ide o veľmi silné a zároveň inšpiratívne príbehy o tom, ako možno nenásilne čeliť útlaku, nech je akokoľvek brutálny.

Vstupné je dobrovoľné.

Miesto konania podujatia: Dobrá Čajovňa Košice, Mäsiarska 42, Košice
Dátum začiatku podujatia: 10. Marca 2018 17:00
Dátum ukončenia podujatia: 10. Marca 2018 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7234N 21.2542E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Premietanie v rámci festivalu ProTibet

Meno organizátora: Dobrá Čajovňa Košice
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.