Prešovské Fašiangovanie 2017

Podujatie Prešov

Prešovské Fašiangovanie 2017

Nezvyčajné masky, folklórne zvyky, ľudová zábava a tiež fašiangová zabíjačka – také bude prešovské „Fašiangovanie 2017“. Fašiangy vyvrcholia tradične v utorok pred Popolcovou stredou, teda 28. februára.

Jedno z najobľúbenejších, no zároveň i najzábavnejších prešovských podujatí FAŠIANGOVANIE sa uskutoční 28. februára so začiatkom o 11:00 h na pešej zóne. Prešovčania si počas tohto veselého popoludnia pripomenú staré zvyky, spojené s netradičnými vinšovačkami a maskami, folklórom, unikátnymi kostýmami, či s pochabosťou maškár.
Fašiangy sú spojené aj s dobrým jedlom. K tým tradičným šišky, fánky, pampúchy, rôzne záviny, či zabíjačkové špeciality. Práve tradičná šarišská zabíjačka, spojená s ochutnávkou zabíjačkových špecialít, bude aj súčasťou prešovského Fašiangovania. Na čo sa môžu Prešovčania tešiť? 11.00 h - Šarišská zabíjačka spojená s ochutnávkou zabíjačkových špecialít a folklórnymi melódiami 15.00 h - Fašiangový sprievod v maskách od Kolégia - Vinšovačky folklórnych súborov a skupín primátorke mesta - Fašiangový program na pódiu - Domáce fašiangové dobroty - Stánky s občerstvením a výzdoba pešej zóny fašiangovými maskami

Fotografie
Podobné podujatia
Tatranský majáles 2024
Tatranský majáles 2024
Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry
Žiadny obrázok
Overené podujatieStavanie Mája v Bachledke.
Bachledova dolina 702, Ždiar
Petržalský majáles 2024
Petržalský majáles 2024
Námestie Republiky – Petržalka, Bratislava
Stavanie mája
Stavanie mája
Námestie SNP, Rajec