Prezentácia knihy Vlčice: Hvížďala, M. Vášáryová, Brožová

Podujatie Bratislava

Prezentácia knihy Vlčice: Hvížďala, M. Vášáryová, Brožová

Známy český publicista Karel Hvížďala príde na Slovensko predstaviť svoju novú knihu Vlčice. V nej viedol rozhovory s herečkou a političkou Magdou Vášáryovou a českou sudkyňou Ivou Brožovou. Autorský večer s ukážkami z knihy a následnou diskusiou doplní okrem spovedanej Magdy aj jej sestra Emília.


Vlčice, tak sa v Anglicku nazývalo sedem královien, ktoré vládly od XII. storočia až po éru Tudorovcov, ktorá začala na konci XV. storočia. Tieto panovníčky vynikaly veľkou inteligencou, mali vnútornú mužskú silu, vyvolávaly divoké reakcie. Ich pomenovanie si známy český novinár, dramatik a spisovateľ Karel Hvížďala vypožičal pre portrét dvoch silných žien, ktoré predstavuje vo svojej novej knihe.

Magda Vášáryová (ktorá kandidovala na slovenskú prezidentku) a Iva Brožová (ktorá vyhrala spor s českým prezidentom) sú veľmi inteligentné a ambiciózne, svojimi postojmi vyvolávali často divoké reakcie a pochádzajú z tradičných mešťanských učiteľských rodín, ktorých členovia v minulom storočí mali dosť odvahy postaviť sa proti obom vládnucím nenormalitám. Preto od malička vedeli či aspoň tušily, že legitimovanie myšlienok autoritou, verejnou mienkou alebo sociálnym vytváraním pravdy je odporné a nebezpečné.

Predstavenie knihy prebehne 28. 11. 2017 v bratislavskom kníhkupectve Artforum na Kozej 20.

Miesto konania podujatia: Artforum, Kozia 20, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 28. Novembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 28. Novembra 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1472N 17.1021E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Prezentácia knihy Vlčice: Hvížďala, M. Vášáryová, Brožová

Meno organizátora: České centrum v Bratislave
Fotografie
Podobné podujatia