Pridaný koncert o 16:30! Richard Rikkon: Filmová hudba

Podujatie Košice

Pridaný koncert o 16:30! Richard Rikkon: Filmová hudba

Celovečerný film sa bude „premietať“ na pódiu bez filmového plátna. Znieť bude iba hudba – filmová v podaní virtuózneho slovenského klaviristu Richarda Rikkona. Obrazy z rôznych známych titulov sa budú vynárať iba v mysliach divákov. Koncert známeho interpreta a jeho bravúrna hra na čarovnom klavíri vtiahne publikum do hudobného víru 26. októbra o 19:00 a o 16:30 v KASÁRNE/KULTURPARK. Trvanie 1 koncertu je 90 min.

Mnohí si ešte pamätajú jeho nezabudnuteľné vystúpenie pred dvoma rokmi na hladine bazéna v Kunsthalle/Hale umenia. Skvelý hudobník ponúkol veľkú porciu kvalitnej hudby v jemu typických improvizáciách. Ľudia pri jeho hre prestali dýchať a nechali sa unášať melódiami známych filmov, ktoré vyznievali trochu inak ako v kine. Tak „rikkonovsky“, ale vždy rozpoznateľne. Ako sám o sebe prezradil, jeho prsty po klávesoch riadi niečo zhora. Vie, kedy má niečo pridať, prikrášliť, ozvláštniť a kedy zas naopak, ubrať. A aj keď skladby už notoricky pozná, nikdy dopredu nevie, ako ich v danej chvíli zahrá a nikdy to neznie rovnako. Presvedčil o tom na dvoch identických, a predsa iných koncertoch za sebou. A znovu očaril, nadchol, nesklamal a svojej povesti nezostal nič dlžný.

Inak tomu nebude ani na jeho najbližšom koncerte. Niekedy to naozaj nie je ľahké, keď iba on a klavír musí zastúpiť celý orchester a skladba z filmu nesmie stratiť svoju emóciu. Charizmatický hudobník, ktorý dokáže naozaj čarovať s tónmi a využiť všetky možnosti klavíra, ponúkne melódie z Krstného otca, Vtedy na západe, zavedie nás k Robinovi Hoodovi, zaznie hudba z Temného rytiera, chýbať nebude Aféra Thomasa Crowna, Indiana Jones, Mission: Impossible, Leví kráľ. V jeho neopakovateľnom podaní sa môžeme tešiť na Edith Piaf a skladbu Non, je ne regrette rien, v programe je aj Amelia z Montmartre, ale aj hudba zo snímok Shine, Nedotknuteľní, Pianista, Čierna labuť, Schindlerov zoznam či Piráti z Karibiku. Celkom dosť a možno, určite bude aj nejaký prídavok. Publikum ho len tak ľahko nepustí. Dá sa totiž počúvať do nekonečna.

Virtuózny klavirista si svoju hudobnú kariéru buduje od svojich štyroch rokov. Ešte ako malý chlapec počúval od ľudovej hudby, cez popovú, jazzovú, dychovku, všetko možné. Potom začal improvizovať a hral so všelijakými hudobníkmi, aj country. Základom každej hudby je vždy klasika a podľa neho je J. S. Bach základom všetkého, ale aj ďalší hudobní velikáni.

Miesto konania podujatia: KASÁRNE/KULTURPARK, Kukučínova 2, Košice
Vstupenky: http://ticketware.eu/p/5vKu
Dátum začiatku podujatia: 26. Októbra 2017 16:30
Dátum ukončenia podujatia: 26. Októbra 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Pridaný koncert o 16:30! Richard Rikkon: Filmová hudba

Meno organizátora: K13 - Košické kultúrne centrá
Fotografie
Podobné podujatia